Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 7. jūnijs
Gaida, Arnis, Arno

Lielajā Aulā notiks Baltijas Studentu dziesmu svētku Gaudeamus atskaņas koncerts

Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā sestdien, 12. novembrī plkst.18 notiks Baltijas Studentu dziesmu svētku Gaudeamus atskaņas koncerts _Sadziedam, sadancojam Rīgā…_Koncertā piedalīsies LU Bioloģijas fakultātes jauktais koris DeCoro, LU deju ansamblis Dancītis un Viļņas Gediminas Tehniskās universitātes deju ansamblis Vingis, portālam Diena.

lv pastāstīja LU Jauktā kora DeCoro projektu vadītāja Aija Liepiņa.Koncertā Sadziedam, sadancojam Rīgā… klausītājus un skatītājus priecēs LU kolektīvu dziedātāji un dejotāji, kā arī uzaicinātie viesi no Lietuvas. Kora DeCoro izpildījumā skanēs latviešu tautas dziesmas, kā arī pašmāju komponistu Marģera Zariņa un Ērika Ešenvalda skaņdarbi, dejotāji izpildīs latviešu etnogrāfiskās tautas dejas, kā arī cittautu dejas.Kora DeCoro diriģenti Kristiāna un Pēteris Vaickovski stāsta: „Ar LU deju kolektīvu Dancītis sadraudzējāmies, dodoties šajā vasarā uz Baltijas Studentu dziesmu svētkiem Gaudeamus Viļņā. Nu draudzība turpinās un esam īstenojuši jauku koncertu, kurš priecēs gan skatītājus, gan dalībniekus.”LU deju ansamblis Dancītis ir dibināts 1975. gadā, tā mākslinieciskā vadītāja ir Uldze Dzene. 35 gados ir nomainījušās daudzas dejotāju paaudzes. Pašlaik ansamblī dejotprasmi apgūst ap 200 dejotāju vecumā no diviem līdz 60 gadiem astoņās dažādās vecuma grupās - gan bērnu, gan jauniešu, gan 2008. gadā jaunizveidotajā vidējās paaudzes grupā.LU Jauktais koris DeCoro dibināts 2007. gada 1. oktobrī. Kora diriģenti Kristiāna un Pēteris Vaickovski, dziedātājus var aizskaitīt līdz 30, un visi kopā sevi pierādījuši gan konkursos, gan valstiski oficiālos pasākumos.Tautas dziesmu, mūzikas un deju grupa Vingis tika izveidota Viļņas Politehniskajā institūtā 1962. gadā, tās mākslinieciskā vadītāja ir Rimute Zaleckaite. Ansamblis sastāv no dejotāju grupas, dziedātāju grupas un pavadošas tautas instrumentu grupas. Visi grupu dalībnieki ir Viļņas Ģediminas Tehniskās universitātes studenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Karstuma pasaule

Svarīgi ir saprast, ka pret sevi pašu ir godīgāk izturēties, apšaubot savu reakcijas pareizību notikumos. Esmu reāls, tātad pārmaiņu skarts

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja