Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Lielajā ģildē notiks flautista Viļņa Strautiņa piemiņas koncerts

Sestdien, 9. martā, plkst. 19 Lielās ģildes Minsteres zālē notiks flautistam un J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas emeritētajam profesoram Vilnim Strautiņam (1939-2018) veltīts piemiņas koncerts, informēja koncertaģentūras Laba mūzika preses sekretārs Gints Ozoliņš.

Profesora flautas klasi J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā kopš 1971. gada beiguši vairāk nekā 60 studenti, un daudzi no viņiem šobrīd ir Latvijas profesionālo orķestru mūziķi: Anete Toča, Ilze Urbāne un Aiva Zauberga muzicē Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī, Ilona Meija un Ieva Pudāne – Valsts kamerorķestrī Sinfonietta Rīga, Reinis Lapa un Egija Sproģe-Orehova – Liepājas Simfoniskajā orķestrī, Dace Bičkovska, Liene Denisjuka-Straupe un Vita Rozēna – Orķestrī Rīga. 2017. gadā Vilnis Strautiņš saņēma JVLMA un LMT Gada balvu 2016 kā augstskolas gada labākais mācībspēks.

Vilnis Strautiņš līdz 1989. gadam bijis Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra flautu grupas koncertmeistars, LNSO pūšaminstrumentu kvinteta (1975–1992) dalībnieks, astoņus gadus pildījis arī orķestra direktora pienākumus.

LNSO redaktors Orests Silabriedis: „Strautiņa flauta momentāni atpazīstama, jo tajā ir kāda vibrācija, kas nav nevienam citam. Tas ir pats Vilnis Strautiņš – džentlmenis, intelektuālis, aizrautīgs šahists, noslēgts, aristokrātisks vīrs ar atturīgu smaidu un vieglām dzirkstelītēm acu zibšņos, augstas klases mūziķis gan orķestranta, gan solista un kamermūziķa ampluā, izcils pedagogs. Bet tajā skaņā ir vēl kaut kas pilnīgi nemateriāls, ko veido mākoņi, ūdeņi, atmiņas, piedzīvotais un pārdzīvotais”.

Viļņa Strautiņa mūžs noslēdzās aizvadītā gada 12. augustā, un, aizvien skaudri jūtot šo lielo zaudējumu, profesora ģimene un kādreizējie audzēkņi vēlas godināt profesora piemiņu ar īpašu koncertu. Koncertu vadīs muzikoloģe Ilze Medne.

Koncerta rīkotājs Koncertaģentūra Laba mūzika. Ieeja koncertā par ziedojumiem prof. Viļņa Strautiņa pieminekļa izveidei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja