Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Lielajā ģildē notiks Mihaila Kaziņika konkursa Uzlecošās zvaigznes galā koncerts

Lielajā ģildē 6.martā plkst. 19.00 notiks Mihaila Kaziņika konkursa Uzlecošās zvaigznes svinīgais galā koncerts, kurā piedalīsies konkursa laureāti un žūrijas locekļi, informēja koncerta rīkotāji.

Ik gadu konkursā piedalās apmēram 100 pretendentu no dažādām valstīm. Latviju vienmēr pārstāv apdāvināti un talantīgi jaunie mākslinieki, daudziem no viņiem jau ir skatuves pieredze gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Konkursa noslēguma koncerts vienmēr notiek īpašā atmosfērā, ko iedvesmo spožie jaunie talanti un izcilo Latvijas un ārvalstu klasiskās mūzikas zvaigžņu virtuozie priekšnesumi.

Pasākumā muzicēs spožs trio, kas apvienojies īpaši šim koncertam, – Noemi Feja Deifta (klavieres), Dainis Medjaņiks (vijole) un Ivars Bezprozvanovs (čells). Viņi izpildīs Mendelsona trio Re minorā klavierēm, vijolei un čellam, op.49 1.daļu. Savu izcilo virtuoza talantu Dainis Medjaņiks atklās arī kā solists. Tāpat arī pats Mihails Kaziņiks un Marija Pliskina turpinās cildināt savu instrumentu – vijoli.

Vokālās partijas izpildīs Latvijas Nacionālās operas solisti Jūlija Vasiļjeva (soprāns) un Artjoms Safronovs (tenors). Skanēs ārijas un dueti no populārām operām.

Koncertu vadīs pasaulē populārais muzikologs, pedagogs, mūziķis, pedagogs Mihails Kaziņiks.

 

Jūlija Vasiļjeva

Spoža Latvijas Nacionālās operas prīma. Viņas lieliskā balss un aktieriskais šarms nevienu neatstāj vienaldzīgu. Latvijas Mūzikas akadēmijas Anitas Garančas un Lilijas Greidānes klašu absolvente. Piedalījusies operas festivālos Parmā un Siguldā. Jūlija ir regulāra daudzu vokālo konkursu, tostarp arī Mihaila Kaziņika Uzlecošās zvaigznes žūrijas locekle. Jūlija Vasiļjeva sadarbojas ar Londonas Karaliskās akadēmijas profesori Elisoni Pīrsu. Patlaban Jūlija papildina vokālo meistarību pie slavenās pedagoģes Margaritas Gruzdevas. Viņas radošajā pieredzē ir pasaules skatuves galvenās operas partijas.

 

Artjoms Safronovs

No 2019. gada Latvijas Nacionālās operas solists. Strādājis ar populāriem diriģentiem, tostarp Volfu Goreliku, Viljamu Leisiju, Aleksandru Lazarevu, Simonu Krečiču un citiem. Dziedātāja repertuārā – Rūdolfa (Pučīni Bohēma), Fernando (Mocarta Tā rīkojas sievietes), Dona Otavio (Mocarta Dons Žuāns), Nemorīno (Doniceti Mīlas dzēriens) u.c. partijas.

 

Dainis Medjaņiks

Populārs vijolnieks no Vācijas, kas dzimis un mācījies Latvijā. 2009.gadā ieguva starptautiskā konkursa Uzlecošās zvaigznes Grand Prix un kā balvu saņēma iespēju piedalīties festivālā Copenhagen Summer Festival 2009 (Dānija). 2011. gadā iestājās Hanoveres konservatorijā visā pasaulē populārā profesora, konkursa Internationaler Joseph Joachim Violinwettbewerb Hannover dibinātāja un ģenerāldirektora Krzysztof Wegrzyn klasē. Vācijā ieguvis neskaitāmus grantus un balvas. 2015. gadā tika apbalvots ar stipendiju Live Music Now by Yehudi Menuhin, kas ļauj koncertēt visā Vācijā. Tajā pat gadā kļuva par 54. Starptautiskā vijolnieku konkursa Premio Paganini (Genuja, Itālija) laureātu, iekļuva pasaulē labāko vijolnieku sešiniekā.

 

Marija Pliskina

Jaunā talantīgā vijolniece kopš 2018. gada mācās Šveicē, Cīrihes Mākslas universitātē pie Iļjas Grinholca un ir ieguvusi Līra fonda stipendiju. Somijā, Krievijā, Zviedrijā, Baltkrievijā, Latvijā notikušu starptautisko konkursu laureāte. 2022. gadā Mihaila Kaziņika atbalstītajā starptautiskajā konkursā Uzlecošās zvaigznes ieguva Gran Prix.

 

Noemi Deifta

Noemi Deifta sāka mācīties mūziku septiņu gadu vecumā, iestājoties J. Mediņa mūzikas skolā, kuru absolvēja ar izcilību. 10. klasē turpināja apgūt muzikālo izglītību Emīla Dārziņa mūzikas skolā, profesora Sergeja Osokina klasē, jo bija nolēmusi dzīvi saistīt ar mūziku.

Patlaban viņa mācās Londonā, Karaliskajā mūzikas koledžā.

Uzvarējusi neskaitāmos konkursos, tostarp Uzlecošās zvaigznes, TalentsLatvia, Latvijas nacionālais konkurss, starptautiskais pianistu konkurss Jaunie virtuozi, Ineses Galantes talanti, u.c.

Noemi daudzkārt ir spēlējusi kopā ar orķestri, tostarp ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. Kopš 2022. gada strādā par klaviermūzikas pasniedzēju London Piano Institute.

 

Ivars Bezprozvanovs

Sāka mācīties spēlēt čellu piecu gadu vecumā. Viņa pirmais skolotājs bija leģendārais Kārlis Bunka, Liepājas simfoniskā orķestra pirmais diriģents, čellists un aranžētājs. Liepājā Ivars piedalījās koncertos Kurzemes pilsētās. Ieņēma godalgotas vietas republikas līmeņa konkursos. Liepājā sāka sadarbību ar vijolnieku Juriju Savkinu, kas turpinās joprojām, viņi kā trio uzstājas Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē un citur Latvijā.

1991.gadā kopā ar ASV klarnetistu Ēriku Polu Mandātu izveidoja Transatlantisko trio, ar kuru tajā pat gadā Latvijā notika O. Mesiāna kvarteta For the End of Time pirmizrāde, kurā piedalījās arī uzaicinātā vijolniece Inese Milzarāja. Tam sekoja neskaitāmi koncerti Latvijā, ASV, Kanādā, Anglijā, u.c. No 1991. līdz 1994.gadam strādāja ar Valsts kamerorķestri Tovija Lifšica vadībā.

No 1997. gada Latvijas Nacionālās operas orķestra koncertmeistars.

Svarīgi skatuves partneri bijuši Pēteris Plakidis (RIP), Herta Hansena, Aldis Liepiņš, Dzintra Ērliha, Valdis Jancis (RIP), Agnese Egliņa, Rihards Plešanovs. Daudzu gadu garumā turpinājusies regulāra sadarbība ar ērģelnieci Aiju Ziņģīti, katru gadu veidojot dažādas programmas gan duetā, gan kopā ar vokālistiem (Jolanta Strikaite-Lapiņa, Inga Šļubovska-Kancēviča, Aija Veismane-Garkēviča, u.c.)

 

Mihails Kaziņiks

Mihails Kaziņiks - mākslas zinātnieks, mūziķis, vijolnieks, rakstnieks, dzejnieks, filosofs, režisors un viens no mūsu laika erudītākajiem cilvēkiem. 2005. gadā tika uzaicināts par Stokholmā notiekošā Nobela prēmijas koncerta muzikālo ekspertu. Ierakstījis vairāk nekā simts programmu par mākslu televīzijas kanālam Doždj. Pēterburgas dokumentālista Igora Šadhana darbnīcā uzņēmis vairāk nekā 60 filmu par pasaules kultūru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja