Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Liepājā norisināsies Jāzepa Vītola VIII Starptautiskā pianistu konkursa fināla koncerti

Šīs nedēļas nogalē 13. un 14. oktobrī Liepājā norisināsies Jāzepa Vītola VIII Starptautiskā pianistu konkursa fināla koncerti, kuros seši labākie jaunie pianisti kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā koncertzālē Lielais dzintars atskaņos Volfganga Amadeja Mocarta, Sergeja Prokofjeva un Sergeja Rahmaņinova klavierkoncertus.

Piektdien, 13. oktobrī, pulksten 19 lietuviešu pianists Edvins Švaikovskis atskaņos Mocarta 21. koncertu klavierēm ar orķestri, savukārt lietuviešu pianists Mants Šerņus un ukraiņu pianists Mikita Burzanica atskaņos Prokofjeva Trešo koncertu klavierēm ar orķestri.

Sestdien, 14. oktobrī, pulksten 19 malaiziešu pianists Julians Čans atskaņos Rahmaņinova Trešo klavierkoncertu, latviešu pianiste Ērika Jākobsone – Prokofjeva Trešo klavierkoncertu, savukārt latviešu pianists Daniils Mickevičs – Rahmaņinova Otro klavierkoncertu.

Pie diriģenta pults stāsies Atvars Lakstīgala.

Jāzepa Vītola Starptautiskais pianistu konkurss ir vērienīgākais notikums Latvijas klaviermākslā, un tas ir kļuvis par svarīgu Latvijas mūzikas dzīves sastāvdaļu.

Konkursa dalībniekus šogad vērtē starptautiska žūrija: Ivari Ilja no Igaunijas, Juris Žvikovs un Toms Ostrovskis no Latvijas, Niklass Poki no Somijas un Zbigņevs Ibelgaupts no Lietuvas.

Konkursa laureātu un diplomandu vidū bijuši tādi pazīstami un nu jau publikas iemīļoti latviešu pianisti kā Juris Žvikovs, Sanita Šablovska, Jānis Zilbers, Toms Ostrovskis, Raimonds Petrauskis, Elīna Bērtiņa, Andrejs Osokins, Arta Arnicāne, Antoņina Suhanova un Iļja Domņins. Šogad Latviju pārstāvēja astoņi jaunie pianisti.

Biļetes uz Jāzepa Vītola VIII Starptautiskā pianistu konkursa koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv, un fināla koncertus tiešsaistē bez maksas varēs vērot arī vietnē www.digitalaisdzintars.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja