Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Liepājā uzstāsies gruzīnu etnodžeza dīva Nino Katamadze

Šarmantā un talantīgā gruzīnu etnodžeza dziedātāja Nino Katamadze ar grupu Insight sestdien, 29. jūlijā, plkst. 20.00 koncertdārzā Pūt, vējiņi! aicinās klausītājus atklāt dzīves līksmību gruzīnu tradicionālās un mūsdienu mūzikas pasaulē. Koncertā mūziķi atskaņos savas pazīstamākās oriģināldziesmas, kuras papildinās aizraujošas improvizācijas.

Spilgta, autentiska, sirsnīga un patiesa – tā Nino Katamadzi raksturo viņas talanta cienītāji. Viņa ir vienīgā dziedātāja mūsdienu Gruzijā, kas dzied tikai gruzīnu valodā. Ar savu aizrautīgo uzstāšanās manieri un spēju atklāt dziesmas jēgu starp rindiņām, mūziķe spēj savaldzināt jebkura mēroga un tautības publiku.

Kopā ar savu grupu Insight Nino Katamadze piedāvā daudzpusīgu un inteliģentu mūzikas pieredzi. Viņu radītajai mūzikai nav viena konkrēta žanra, taču to varētu raksturot kā "gruzīnu un mūsdienu pasaules mūzikas sintēzi", kurā savijas džezs, rokmūzika, popmūzika un psihedēlija. Būtiskākais viņu radītajās oriģinālkompozīcijās ir veidot ciešu sasaisti ar cilvēka dzīves pieredzes filozofiskajiem aspektiem.

Nino savai mūzikai piedēvējusi nosaukumu art jazz jeb mākslas džezs, kas apzīmē gan dažādo žanru saplūsmi, gan dziedātājas spēju izmantot balsi, lai raisītu klausītājā konkrētas emocijas. Vienai no viņas populārākajām dziesmām Olei pat nav neviena vārda. Kā viņa pati atklājusi intervijās: "Es dziedu ar emocijām, nevis vārdiem. Koncertos izpildītās melodiju improvizācijas nāk no manas dvēseles dziļumiem."

Katrā koncertā dziedātāja iesaista un uzmundrina publiku ar pozitīvu enerģijas lādiņu, reizē liekot aizdomāties par mūžību, arī sajust empātiju, līdzjūtību un cerību. Tieši šī apmaiņa ir Nino galvenā motivācija: "Esmu atradusi sevi mūzikā, jo tieši caur to savai mīļotajai auditorijai varu iedot mazu daļiņu sevis."

Nino Katamadze dzimusi Adžārijā, Gruzijas dienvidu provincē. Savu dabas doto talantu dziedātāja attīstījusi Batumi Mūzikas institūta Vokālajā nodaļā un citos daudzveidīgos mūzikas projektos. Kopā ar grupu Insight Katamadze muzicē jau 24 gadus, sniedzot koncertus visā pasaulē. Šīs sadarbības laikā izdoti seši albumi, kas ir tikpat krāsaini un daudzpusīgi, cik dziedātājas performances: Black (2006), White (2006), Blue (2008), Red (2010), Green (2011) un Yellow (2016).

Katamadze īstenojusi projektus arī ar jauktajiem un vīru koriem, simfoniskajiem orķestriem un ilggadējo skatuves partneri, pianistu un komponistu Nikolozu Račveli. Par savu radošo darbību saņēmusi apbalvojumus kā Gada labākā vokāliste, Labākā autore izpildītāja, balvu par izcilu ieguldījumu Gruzijas mūzikas attīstībā u. c. 2022. gadā dziedātāja dibināja labdarības fondu Ukrainas kara bēgļiem, lai sniegtu atbalstu jaunas dzīves uzsākšanai Gruzijā.

Biļetes nopērkamas koncertzāles Lielais dzintars informācijas centrā, Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja