Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepājā uzstāsies pasaules slavenā pianiste Elisso Bolkvadze

Sestdien, 15. aprīlī, Liepājas koncertzālē Lielais dzintars uzstāsies virtuozā pianiste, UNESCO Miera māksliniece Elisso Bolkvadze, informēja koncerta pārstāve Madara Miezīte.

Koncertā tiks atskaņoti Frederika Šopēna, Franča Šūberta, Kloda Debisī un Sergeja Prokofjeva darbi.

Šī būs otrā reize, kad Elisso uzstāsies Latvijas auditorijas priekšā. Taču jau pirmoreiz mākslinieci esot saviļņojusi latviešu cieņa un mīlestība pret mākslu un klasisko mūziku. “Es esmu ļoti priecīga, ka varēšu vēlreiz uzstāties Latvijā. Turklāt, es ļoti ceru, ka ar šī projekta palīdzību, mēs spēsim satuvināt cilvēkus un rosināt mieru pasaulē.”

Tikmēr koncerta organizatora, biedrības World Culture Society pārstāvis Edijs Klaišis skaidro, ka viens no šā pasākuma mērķiem ir kultūrdialoga veicināšana starp pasaules valstīm.

Elisso Bolkvadze ir talantīga mūziķe ar neaprakstāmu virtuozitāti un romantisku mūzikas izjūtu. Leģendārais Maestro Zubins Mehta viņu ir raksturojis kā pianisti ar “pilnīgu kontroli pār instrumentu”. Savukārt viņa pati atzīst, ka klavieres ir viņas kaisle un dzīve. Domas par mūziku ir nepārtrauktas, un dzīvei bez klavierēm nav jēgas, jo tā ir Elisso personība.

Gruzijā, rakstnieku un dzejnieku ģimenē dzimusī Elisso klavierspēli sāka apgūt četru gadu vecumā, bet jau septiņos gados viņai bija pirmais koncerts ar Gruzijas nacionālo orķestri.

Izcilā pianiste atklāj, lai arī uzstāšanās pieredze ir liela, katra reize ir kā lielisks piedzīvojums. “Tā ir kā pavisam cita realitāte! Es iekļūstu tādā kā transā un kļūstu pavisam citādāka, sajūtas ir 100 reizes spēcīgākas. Turklāt, šīs sajūtas ir tikai koncerta laikā - mēģinājumā nekad tā nenotiek!”

Turklāt māksliniekam jāspēj sniegt kāda pievienotā vērtība arī sabiedrībai, ne tikai sev. Elisso ir kļuvusi par UNESCO Miera mākslinieci tieši šī iemesla dēļ - veltīt savu darbu kam pārākam, dziļākam, veidojot jēgu arī citā jomā, ne vien kultūrā.  “Kultūra nav tikai vizuāla, tai ir jāsniedz kas vairāk par baudījumu. Kultūrai ir liels spēks palīdzēt tautām dzīvot saticīgi,” uzskata pianiste.

Elisso Bolkvadze bieži uzstājas tādās koncertzālēs kā Salle Pleyel, Salle Gaveau, Théâtre des Champs-Elysées (Parīze), The Herkulessaal (Minhene), Alte Opera (Frankfurte), Berlin-Konzerthaus (Berlīne), Kennedy Center (Vašingtona), Pasadena Auditorium (Losandželosa). Viņa ir arī vairāku starptautisku konkursu laureāti, piemēram, Van Cliburn Competition (ASV), Vianna da Motta (Lisabona), Axa International Piano Competition (Dublina), Marguerite Long Competition - specbalva par labāko franču mūzikas interpretāciju (Parīze).

2015. gadā UNESCO piešķīra Elisso Bolkvadzei Miera mākslinieka titulu.

Biļetes uz Elisso Bolkvadzes Lieldienu Gala koncertu ir nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē www.bilesuparadize.lv, kā Bilešu Paradīzes tirdzniecības vietās. Biļešu cena - viens eiro.

Koncertu atbalsta starptautiskais automašīnu zīmols BMW.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja