Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Liepājā uzstāsies ukraiņu pasaules mūzikas grupa DakhaBrakha

Piektdienā, 26. maijā, Liepājas koncertzālē Lielais dzintars uzstāsies ukraiņu pasaules mūzikas grupa DakhaBrakha, informēja koncerta rīkotāji.

Mūzikā atspoguļojot fundamentālos elementus - skaņu un dvēseli, zināšanas ņemot no Ukrainas tautas mantojuma, DakhaBrakha rada savu mūzikas pasauli, kas klausītājiem Latvijā jau ir labi pazīstama un iemīļota.

DakhaBrakha darbojas kopš 2004. gada un savā mūzikā ukraiņu folkloras un teātra mantojumu sapludina ar mūsdienu kultūras pulsu, šādi iedvesmojot uz kulturālu un māksliniecisku atbrīvošanos.

"Grupas koncertus esmu apmeklējusi vairākkārt. Koncertos vienmēr jūtams milzīgs patriotisms un iestāšanās par savu zemi, par Ukrainas tradīcijām un mūziku. Katra uzstāšanās reize ir piedzīvojums, kas bagātina. Un arī ikdienā DakhaBrakha mūzika skan manā pleilistē," saka mūziķe Katrīna Dimanta.

DakhaBrakha savu mūziku sauc par etno haosu, jo ietekmējušies arī no pankroka. Viņi dzied par dažādām tēmām - par savu identitāti, sieviešu pašapziņu, par mīlestību, kas ir būtiska daļa no pārmaiņām un atbrīvošanās, un šobrīd grupas mūzika ir emocionālā spēka avots kā Ukrainas cilvēkiem, tā viņu atbalstītājiem.

"Šai tūrei nebūs īpašu iezīmju, tikai objektīva realitāte, atgādinot par karu Ukrainā un sakot paldies par atbalstu un solidaritāti," kodolīgi gaidāmo koncertu ieskicē DakhaBrakha.

Šī gada 26. maijā DakhaBrakha Liepājas koncertzālē Lielais dzintars uzstāsies pirmo reizi. Biļetes nopērkamas koncertzāles informācijas centrā, Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē: www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja