Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā koncertēs džeza saksofonists Džons Ruoko

32. Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā, kas norisināsies no 9. līdz 23. martam, uzstāsies arī Eiropā dzīvojošais amerikāņu džeza saksofonists un klarnetists Džons Ruoko (John Ruocco), informēja festivāla rīkotāji.

Koncertā Džeza ainavas 15. martā pulksten 19.00 koncertzāles Lielais dzintars Dzintara Jurgelaiša kamerzālē viņš koncertēs kopā ar Trio Elpo.

ASV dzimušais džeza mūziķis dzīvo Eiropā, galvenokārt Beļģijā un Nīderlandē, jau kopš 1979. gada. Viņš spēlējis kopā ar neskaitāmiem populāriem džezmeņiem, tostarp Bertu Jorisu, Čārlzu Losu, Mišelu Heru, Act Big Band, Krisu Džorisu, Filipu Aertsu, BRT Bigbendu, Bruno Kasteluči.

Viņš arī uzstājies un strādājis skaņu ierakstu studijās kopā ar Džoju Baronu, Keniju Verneru, Džonu Aberkrombiju, Billiju Hārtu, Rikardo Del Frā, Džonu Teiloru, Dino Saluci un Bariju Herisu.

Vairāk nekā 20 gadu Džons Ruoko ir arī Pētera Herbolcheimera bigbenda dalībnieks, bijis arī Nīderlandes džeza orķestra diriģents, kā arī Briseles Karaliskās konservatorijas un Hāgas Karaliskās konservatorijas pedagogs, iedvesmojot saksofonistu jauno paaudzi.

Savukārt Trio Elpo, ar kuru kopā Džons Ruoko kāps uz Zvaigžņu festivāla skatuves, radies 2016. gadā un savulaik bijis atpazīstams ar nosaukumu Equanimity Trio. Tajā muzicē trīs līdzīgi domājoši mūziķi un draugi – Jānis Rubiks, Edgars Cīrulis un Rūdolfs Dankfelds. Trio atskaņo pašu komponētu mūziku, kurā savienojas džeza, akadēmiskās un rokmūzikas elementi.

Šīs apvienības skanējumu raksturo plašas, meditatīvas muzikālās ainavas, spēcīgas un dinamiskas ritma struktūras, kā arī enerģiska un aizraujoša saspēle starp mūziķiem. Trio koncepcijas pamatā ir rakstīt un spēlēt mūziku, kas dod iespēju klausītājiem piedzīvot plūdumu, ritējumu un organiskumu, savienojot labāko no daudzām muzikālajām pasaulēm.

Šogad daudzo festivāla dalībnieku vidū klausītāji sastaps gan kanādiešu pianistu Luī Lortī, vācu vijolnieci Katrīnu ten Hāgenu un franču obojisti Selīni Muanē, gan somu diriģentu Juhu Kangasu, Valsts akadēmisko kori Latvija un starptautiski atzītus operdziedātājus, arī pianisti Aurēliju Šimkus un vēl citus izcilus skatuves māksliniekus.

Savukārt festivāla programmā šogad klausītājiem būs iespēja baudīt Friderika Šopēna, Volfganga Amadeja Mocarta, Pētera Vaska, Džuzepes Verdi, Sergeja Prokofjeva un Filipa Glāsa radītu mūziku. Koncertzāles Lielais dzintars Dzintara Jurgelaiša kamerzālē gaidāms kamerdžeza mūzikas vakars, kā arī klaviermūzikas solo vakars.

Biļetes uz 32. Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu pieejamas Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja