Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lietuvā notiks Baltijas postfolka festivāls Mėnuo Juodaragis

Šogad no 24. līdz 26. augustam Lietuvā jau 15. reizi norisināsies Baltijas postfolka festivāls Mėnuo Juodaragis (Melnragu mēness), informēja festivāla rīkotāji. Īpašais brīvdabas festivāls, kas iepazīstina ar dažādu mūziku uz vairākām skatuvēm, kā arī ar mūsdienu tautas un pagānu kultūru, norisināsies uz Zarasai ezera salas, Lietuvas ziemeļaustrumos, kas ir ļoti tuvu Latvijas robežai.

Festivāls ir vienreizējs pasākums ar oriģinālu konceptu un lielisku atmosfēru. Mėnuo Juodaragis 2012 piedāvās daudzus oriģinālus ansambļus un māksliniekus ar dažādu izcelsmi un stiliem - no autentiskas folkloras līdz neofolkam, no darkwave līdz avangardam, no elektronikas līdz metālam. Šogad festivāla tematika ir putni - no leģendām un totēmiem līdz folkloras simboliem. Šogad festivālā piedalīsies Dakha Bakha (Ukraina), Ataraxia (Itālija), Alina Orlova (Lietuva), Cruachan (Īrija), Tharaphita (Igaunija), Theodor Bastard (Krievija), Troum (Vācija), Larrnakh (Ungārija), Hati (Polija), Svjata Vatra (Igaunija/Ukraina), _Žalvarinis, Donis, Kūlgrinda _un daudzi citi. Latviju festivālā pārstāvēs etno ska grupa Vējam kabatā.

Mėnuo Juodaragis programmā ir arī lekcijas, darbnīcas, tradicionālie rituāli, mākslas izstādes, dažādi radoši un ekoloģiski projekti, filmas, pārgājieni, sporta aktivitātes, tautu dejas. Šīgada festivāla papildinājums ir Lietuvas aviācijas vēsture un gaisa balonu sacensības - gaisa balonu piloti sola iespaidīgu nakts izrādi no gaismām un mūzikas.

Plašāka informācija: http://www.mjr.lt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja