Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Londonas Resonance FM skan Latvijā veidots raidījums par avangarda mūziku

Kopš novembra beigām Londonas radiostacijā Resonance 104.4 FM skan Latvijā veidots raidījums Such Music, kas veltīts brīvās improvizācijas un avangarda mūzikas jaundarbiem. Raidījumu veido kultūras žurnālists un festivāla Skaņu mežs radošais direktors Rihards Endriksons, un tas radiostacijas viļņos ir dzirdams katra mēneša pirmajā sestdienā plkst. 21.30 pēc Londonas laika

Resonance FM ir alternatīva britu radiostacija, ko laikraksts The Guardian nodēvējis par labāko radiostaciju Londonā un žurnāls Time Out raksturojis kā "izcili ekscentrisku". Radiostacijas darbību pārvalda organizācija London Musician’s Collective un līdzfinansē Anglijas Mākslas padome. 

Raidījuma Such Music pirmais izlaidums izskanēja novembra beigās, un jaundarbus tam bija radījuši tādi mūziķi kā Grammy nominētais mikrotonālās mūzikas alta spēlētājs Mets Maneri un pianiste Līza Ullēna. Mets Maneri improvizācijā eksperimentē ar savai stilistikai neierasti smagnēju efektu pedāļu pielietojumu, savukārt Līza Ullēna savu harmonija improvizāciju ierakstījusi nelielā kapelā Zviedrijas ziemeļpusē. Raidījuma džinglu radījis vokālists, komponists, improvizētājs un rakstnieks Džeisons Kāns.

Such Music ir uzskātama par starptautisku versiju Latvijas Radio 3 raidījuma Tāda mūzika starptautisku versiju. Tādu mūziku Rihards Endriksons jau vairāk kā divus gadus vada katra mēneša pēdējā trešdienā. Arī latviskajai raidījuma versijai jaundarbus radījuši ievērojami avangarda mūziķi, viņu vidū bijuši Eiropas brīvās improvizācijas vecmeistars Evans Pārkers, jaunās sarežģītības komponists Ričards Berets un Teksasas trokšņu mūzikas kolektīvs Black Leather Jesus. Liela daļa šo opusu tiks atskaņota arī Resonance FM, taču abu raidījumu saturs nebūs identisks.

Otrais Such Music izlaidums Resonance FM skanēja 3. janvārī, tajā bija dzirdami amerikāņu bundzinieka Lutera Greja, lietuviešu tubas spēlētāja Simona Kaupiņa jaundarbi, kā arī projekta bbb līdz šim nepublicēts dueta ieraksts (mūziķi Ūla Rubins Mārtins Kīhens).  

Lai arī pirmās divas Such Music sērijas izskanēja dažādos raidlaikos, līdz ar februāra izlaidumu raidījums skanēs katra mēneša pirmajā sestdienā.

Pirmais raidījuma izlaidums ir klausāms šeit.  

Lai klausītos Resonance FM tiešsaistē, apmeklējiet www.resonancefm.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja