Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Londonas džeza festivālā uzstāsies Māra Briežkalna kvintets un Kristīne Prauliņa

Prestižajā Londonas džeza festivālā, kas norisināsies Lielbritānijas galvaspilsētā no 16. līdz 25. novembrim, uzstāsies Māra Briežkalna kvintets ar projektu Rothko In Jazz un Kristīne Prauliņa ar programmu Raimonda Paula džeza dziesmas, informēja Latvijas Koncertu sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

EFG London Jazz Festival ir lielākais ikgadējais Londonas mūzikas festivāls,  kas kopš 1992. gada pulcē talantīgākos džeza mūziķus.

Šogad Latvijas simtgades svētku ietvaros, pateicoties valsts atbalstam, pirmo reizi festivāla pastāvēšanas vēsturē arī Latvijas  mūziķiem būs iespēja iepazīstināt plašo auditoriju ar saviem skaņdarbiem un to īpašo izpildījumu.

23. novembrī plkst. 20 uz London Kings Place skatuves uzstāsies Māra Briežkalna kvintets ar projekta Rothko in Jazz kompozīcijām.

Rothko in Jazz apvieno desmit komponistus -  Lolitu Ritmanis, Ēriku Ešenvaldu, Rihardu Dubru, Artūru Maskatu, Pēteri Vasku, Jēkabu Jančevski, Vilni Šmīdbergu, Jēkabu Nīmani, Georgu Pelēci un Raimondu Paulu. Projekta komponisti savā  mūzikā balstās uz vienu no pazīstamākajiem latviešu māksliniekiem visā pasaulē Marku Rotko.  Viņi iedvesmojas no Rotko ekspresionisma periodā radītajiem mākslas darbiem, izpaužot tos ar savas mūzikas palīdzību.

Savukārt 24. novembrī plkst. 20 London Pheasantry kopā ar Māra Briežkalna kvintetu uz skatuves kāps jauna un daudzsološa džeza dziedātāja Kristīne Prauliņa. Kristīne  savu muzikālo karjeru uzsākusi jau 12 gadu vecumā Rīgas evaņģēliskajā korī, savukārt vēlāk kļuvusi par Grand Prix balvas ieguvēju starptautiskajā džeza konkursā Riga Jazz Stage kategorijā džeza vokāls. Dziedātāja kopā ar Māra Briežkalna kvintetu izpildīs  Raimonda Paula džeza dziesmas ar amerikāņu dzejnieka Gordona Pogodas angļu tekstiem, kā arī savas autorkompozīcijas.

Plašāka informācija par festivālu, kā arī biļešu iegāde pieejama mājaslapā https://efglondonjazzfestival.org.uk/.

Koncerti ir Latvijas valsts simtgades starptautiskās programmas notikums.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja