Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lūznavas muižā skanēs Baltijas džeza festivāls Škiuņa džezs

Lūznavas muižas vasara šonedēļ nu jau ceturto reizi noslēgsies ar Baltijas džeza festivāla Škiuņa džezs norisi. Festivāls notiks no 24. līdz 27. augustam, un tajā jau ierasti gaidāma piepildīta un bagātīga džeza koncertu programma, kurā uzstāsies mūziķu apvienības no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī notiks tradicionālās meistarklases pie džeza mūzikas profesionāļiem, kurās savu pieredzi papildinās vairāk nekā 30 topošie un esošie džeza entuziasti.

Šajā reizē festivālu Škiuņa džezs 24. augustā atklās Latgalē dzimušās, taču nu jau vairāk nekā 20 gadus ASV dzīvojošās un muzicējošās flautistes Ilonas Kudiņas muzikālais projekts Baltic Transit, bet festivāla turpinājumā gaidāmas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas džeza mūzikas apvienību uzstāšanās. Festivālā koncertēs Mirage Jazz Orchestra (LV), Broken Glass 4tet (LT), Atis Andersons Organ Trio (LV), Linda Kanter & Taavo Remmel Band (EE), Kęstutis Vaiginis Quartet (LT), bet tā noslēgumā gaidāma tradicionālā Rēzeknes bigbenda un solistu – Škiuņa džezs pasniedzēju – īpaši festivālam gatavotā koncertprogramma. Tāpat katru vakaru džeza meistarklašu pasniedzēji un dalībnieki interesentus aicina uz festivāla džema vakariem.

Baltijas džeza festivāla Škiuņa džezs programma pieejama šeit.

 

Trešdiena, 24. augusts

  • 20.00 Ilonas Kudiņas muzikālais projekts Baltic Transit (ASV, LV) Festivāla atklāšanas koncerts (biļete 4,00 €)
  • 21.30 Festivāla džema vakars (ieeja bezmaksas)

Ceturtdiena, 25. augusts

  • 20.00 Festivāla džema vakars (ieeja bezmaksas)

Piektdiena, 26. augusts

  • 18.00 Broken Glass 4tet (LT) (biļete 4,00 €)
  • 19.30 Linda Kanter & Taavo Remmel Band (EE) (biļete 4,00 €)
  • 21.00 Mirage Jazz Orchestra (LV) (biļete 4,00 €)
  • 22.30 Festivāla džema vakars (ieeja bezmaksas)

Sestdiena, 27. augusts

  • 14.00 Festivāla meistarklašu ansambļu koncerts (biļete 4,00 €)
  • 18.00 Atis Andersons Organ Trio (LV) (biļete 4,00 €)
  • 19.30 Kestutis Vaiginis Quartet (LT) (biļete 4,00 €)
  • 21.00 Rēzeknes bigbends un solisti. Festivāla noslēguma koncerts (biļete 4,00 €)

Festivāla Škiuņa džezs meistarklases ir lieliska iespēja Baltijas valstu mūzikas skolu un augstskolu studentiem, topošajiem mūziķiem un citiem džeza entuziastiem papildināt mūzikas instrumentu un vokālās prasmes, kā arī attīstīt improvizēšanas spēju un kopā spēlēšanu ansambļos starptautiskas profesionāļu komandas vadībā. Līdzās intensīvām nodarbībām, pasniedzēji un meistarklašu studenti saspēlējas publiskajos džema vakaros. Šogad festivāla meistarklases vadīs Linda Kantere (vokāls, ansamblis, improvizācija/Igaunija), Artūrs Kutepovs (ģitāra, ansamblis, improvizācija/Latvija), Viktors Ritovs (taustiņinstrumenti, vokāls, improvizācija/Latvija), Artis Orubs (sitamie instrumenti, ansamblis, improvizācija/Latvija), Tāvo Remmels (kontrabass, basģitāra, ansamblis, improvizācija/Igaunija), Kēstutis Vaiginis (pūšamie instrumenti, ansamblis, improvizācija/Lietuva) un Prans Kentra (ritmika, ansamblis, improvizācija/Lietuva).

Biļetes uz festivāla koncertiem var nopirkt iepriekšpārdošanā Biļešu paradīze biļešu tirdzniecības sistēmā vai uz vietas Lūznavas muižā. Koncerta biļetes cena 4,00 €, vienas dienas biļete (26.08. vai 27.08.) 8,00 €, divu dienu biļete (26.08. un 27.08.) – 15,00 €, bet ik vakara meistarklašu dalībnieku un pasniedzēju džema sesijas būs iespējams apmeklēt bez ieejas maksas.

 

Ideja par džeza festivālu Lūznavas muižā sākās 2018. gada septembrī, kad Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolā tika izveidota Džeza mūzikas nodaļa, kuras vadību uzņēmās džeza mūziķis, komponists Toms Lipskis. Viņam, sākot darbu Latgalē, radās doma par džeza festivāla veidošanu Lūznavā, tā uzņemoties arī topošā festivāla māksliniecisko vadību. 2018. gada vasaras noslēgumā Lūznavas “Kulturys škiunī” divās koncertprogrammās izskanēja džeza festivāla ieskaņu koncerts, iezīmējot festivāla laiku un vietu. Diemžēl rudenī Toms pāragri devās mūžībā, bet, godinot iesākto darbu un veltot festivālu viņa piemiņai, ar devīzi “Turpinājums!” 2019. gada augustā Lūznavas muižā notika pirmais Baltijas džeza festivāls “Škiuņa džezs”. Festivāla idejas un aizsākumu degsmi turpina un jau ceturto reizi kopā ar Lūznavas muižas komandu uztur festivāla mākslinieciskais vadītājs, trombonists, aktīvs un pieredzējis džeza mūziķis Lauris Amantovs. “Škiuņa džezs” arī šogad būs turpinājums iesāktajām idejām, turpinājums džeza mūzikai Latgalē, turpinājums pieredzējušo džeza mūziķu zināšanu nodošanai jaunajiem mūziķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja