Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Maijā Rīgā norisināsies dzīvās elektroniskās mūzikas festivāls Kontaktor

29. maijā Rīgā jau trešo reizi norisināsies dzīvās elektroniskās mūzikas festivāls Kontaktor, ko rīko pašmāju sintezatoru ražotāji Erica Synths. Arī šogad festivālā skanēs daudzveidīga elektroniskā mūzika, kas fokusēsies uz dažādu žanru deju un eksperimentālo mūziku. Festivālā uzstāsies mūzikas izdevniecību Ninja Tune un Hyperdub producents Kevins Ričards Mārtins, ambientās un tehno mūzikas inovators TM404, somu elektromūzikas pionieris Mesak, kā arī skaņu māksliniece Layne, informēja festivāla pārstāvji.

Festivāla Kontaktor programma vērsta uz reālā laikā notiekošām performancēm, kurās mūzikas radīšanai izmantoti sintezatori un citi elektroniskie mūzikas instrumenti pretstatā tik ierastajai iepriekš sagatavotu skaņdarbu atskaņošanai, izmantojot dīdžeju aparatūru. Šāds uzstādījums elektroniskās mūzikas festivālu kopainā ir unikāls arī globālā kontekstā, tādējādi festivāls Kontaktor ir kļuvis arī starptautiski pazīstams.

Kevins Ričards Mārtins (Kevin Richard Martin) ir eksperimentālās mūzikas producents, kurš kopš 80. gadu beigām strādājis ar  industriālo hiphopu, ambiento tehno, avangarda metālu, densholu,  jazzcore un dub. Festivālā Kontaktor Mārtins prezentēs darbu Sirens, kas ir aizraujošu basu pasāža, kuras ietekmē sekundes pārvēršas par stundām un stundas par sekundēm, radot aizmiglotu un dziļi unikālu laika izjūtu. Darbs Sirens dokumentē trauksmaino pieredzi un emocionālo karuseli, ko Mārtins piedzīvojis, kļūstot par tēvu. Kevins Ričards Mārtins plašāk pazīstams ar projektiem The Bug, Techno Animal, GOD un kā viens no King Midas Sound  projekta dalībniekiem, kas iepriekš uzstājies nepieradinātās mūzikas festivālā Skaņu mežs. Viņa daiļrade izdota tādās ietekmīgās mūzikas izdevniecībās kā Ninja Tune, Hyperdub, Rephlex.

Andreass Tilianders (Andreas Tilliander), kurš plašāk pazīstams kā Mokira un Tilliander, festivālā uzstāsies ar projektu TM404, kurš debiju piedzīvoja 2013. gadā ikoniskajā Berlīnes klubā Berghain festivālā CTM. TM404 ir uzstājies visā pasaulē gan deju mūzikas klubos, gan tādos ievērojamos eksperimentālās mūzikas festivālos kā Mutek un Atonal, nereti sadarbojies arī ar tehno superzvaigzni Ričiju Havtinu (Richie Hawtin). Projekta TM404 centrā atrodas vairāki Japāņu sintezatoru ražotāja Roland elektroniskie mūzikas instrumenti un atkarībā no koncerta norises vietas un konteksta no performances var sagaidīt gan pieklusinātu dub estētiku, gan enerģisku acid tehno skanējumu.

Mesak (Tatu Metsätähti) ir uzskatāms par vienu no somu laikmetīgās elektroniskās mūzikas pionieriem. Kā viens no centrālajiem deviņdesmito gadu poducentiem Somijā, Mesak sevi pieteica tieši elektromūzikas žanrā. Viņa ieraksti jau vairāk nekā 20 gadu ir kļuvuši par dīdžeju slepenajiem ieročiem un ir integrāla Nīderlandes tehno un elektro mūzikas izdevniecības Klakson sastāvdaļa.

Layne (Rachel Aiello) ir skaņu māksliniece no ASV, kas nereti darbos izmanto lauka ierakstus, abstraktas tekstūras un smagnējus ritmus. Viņas mūzika izdota  Karla O’Konora, kurš plašāk pazīstams kā Regis, mūzikas izdevniecībā Downwards. Layne jaunrade ir iedvesmojusies no priekšgājējām eksperimentālajā elektroniskajā mūzikā, īpaši Suzannas Kiani (Suzanne Ciani), ar kuru nereti sadarbojas jau vairāku gadu garumā. Tāpat kā Kiani, arī Layne pamatā izmanto leģendāros Dona Buklas sintezatorus. Festivālā Kontaktor sagaidāms jaunas dzīvā izpildījuma programmas pirmatskaņojums.

Festivāla biļetes pieejamas www.aula.lv.

Vairāk informācijas par festivālu un tā programmu pieejama mājaslapā www.kontaktor.lv.

 

Top komentāri

jautājums
j
Vai koronavīruss arī uzstāsies?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja