Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Marijas Magdalēnas baznīcā notiks Collegium Choro Musici Riga kocerts Cantiones sacrae

6. janvārī plkst. 20 Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā baroka koris Collegium Choro Musici Riga aicina iepazīties ar 17. gadsimta izcilā vācu komponista Zamuelu Šeidta mūziku programmā Cantiones sacrae, informēja kora pārstāve Laura Šarova.

Lai gan mūsdienās Šeidta mūzika tiek atskaņota maz, viņš ir uzskatāms par vienu no izcilākajiem protestantu komponistiem Vācijā, kā arī par vienu no pirmajiem vācu ērģeļmūzikas radītājiem. Līdz ar Šicu Zamuels Šeidts ir radījis nacionālo kora dziedāšanas stilu, kas izskaidro interesanto faktu, ka viņa motešu krājums Cantiones sacrae ir rakstīts divās - latīņu un vācu - valodās.

Baroka koris Collegium Choro Musici Riga un baroka orķestris Collegium Musicum Riga diriģenta Māra Kupča vadībā ar entuziasmu pēta un Latvijas klausītājiem atskaņo mūsdienās mazzināmu vai Latvijā nekad neatskaņotu baroka komponistu darbus, kuri laikabiedru vidū guvuši atzinību kā novatori un kuru ietekme bieži ir skārusi arī 17. un 18. gs. Latvijas teritoriju. Arī Zamuela Šeidta mūzika drīz vien nonāca līdz Latvijas teritorijai un kļuva par rīdzinieku dzīves neatņemamu sastāvdaļu, un tās ietekme vērojama arī 17. gs. Rīgas komponistu K. Špringera, D. Kādes un J. V. Mēdera daiļradē. 

Līdz ar Latvijas senās mūzikas atskaņotājmāksliniekiem 6. janvāra koncertā būs iespēja dzirdēt arī lautistu Mauro Pinčaroli (Mauro Pinciaroli) no Itālijas.

Ieeja koncertā bez maksas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja