Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Māris Kupčs aicina uz Monteverdi un Karisimi operisko darbu atskaņojumiem sveču gaismā

21. jūlijā plkst. 20 Bauskas kultūras centrā notiks Trešā Kurzemes-Zemgales hercogu Ketleru laika mūzikas un mākslas festivāla Vivat Curlandia! gaidītākais notikums - Klaudio Monteverdi operiskās ainas Il Combattimento di Tancredi e Clorinda un Džakomo Karisimi oratorijas Jephte uzvedumu atskaņojumi vēsturiskajā sveču apgaismojumā, informēja pasākuma pārstāve Laura Šarova.

Klaudio Monteverdi Il Combattimento di Tancredi e Clorinda (1638) un Džakomo Karisimi Jephte (ap 1648) uzvedumi vēsturiskajā sveču apgaismojumā ir festivāla Vivat Curlandia! tradīcijas turpinājums, kas ļauj dzirdēt, redzēt un izjust, kā 17. gadsimtā Itālijā tika atskaņotas operas, mūsdienu klausītājam piedzīvojot laika mašīnas efektu. Pirmo reizi Latvijā abi meistardarbi tiks atskaņoti ar vēsturiskiem instrumentiem, 17. gadsimta režiju un tērpiem, Bauskas kultūras centra skatuvi un skatītājus ieskaujot sveču gaismā un radot vienlaikus krāšņu un intīmu gaisotni. Uzvedumos piedalīsies pašmāju senās mūzikas profesionāļi - soprāns Monta Martinsone, tenori Rinalds Kandalincevs un Ansis Bētiņš, baroka koris Collegium Choro Musici Riga, baroka orķestra Collegium Musicum Riga solisti, lautists Mauro Pinciaroli no Itālijas, diriģents Māris Kupčs -, kā arī vēsturisko žestu un retorikas speciāliste, arfiste Katerina King no Apvienotās Karalistes, Krievijas.

21. un 22. jūlijā jau trešo gadu Bauskas iedzīvotāji un viesi tiek aicināti izbaudīt krāšņus senās mūzikas svētkus, divu dienu laikā Bauskas pilī, Bauskas kultūras centrā un Bauskas Sv. Gara baznīcā apmeklējot viduslaiku, renesanses un agrīnā baroka mūzikas programmas. Tās šogad iestudējuši mūziķi un mākslinieki no Latvijas, Austrijas, Vācijas, Itālijas, Apvienotās Karalistes un Krievijas.

Biļetes uz festivālu Vivat Curlandia! pieejamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās visā Latvijā, kā arī Bauskas pils muzeja kasē. Ieeja visos otrās dienas koncertos un pasākumos - bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja