Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Mežradznieka Viestura Vārdauņa jubilejas koncertā saspēlēsies jaunie solisti un kamerorķestris Sinfonia Concertante

Otrdien,16. aprīlī, plkst. 19.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē kamerorķestris Sinfonia Concertante koncertā Meistari un mācekļi. Viestura Vārdauņa jubilejas benefice aicina uz saspēli vairākus no jaunās paaudzes talantīgākajiem un daudzsološākajiem mežradzniekiem – Danielu Sabanski, Miku Bankevicu, Kalvi Etkinu, Kārli Matīsu Lignicki, Artūru Krūmiņu un Renāru Šteinbergu.

Viņus visus vieno fakts, ka mežraga – šī mūsdienās tik retā instrumenta – spēli viņi apgūst vai apguvuši pie izcilā ilggadējā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mežragu grupas koncertmeistara un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docenta Viestura Vārdauņa. Un arī satikšanās iemesls ir nozīmīgs – šī gada aprīlī Viesturs Vārdaunis svin 60 gadu jubileju.

Koncertā uzstāsies arī koncertmeistars Edgars Tomševics un diriģenta Andra Vecumnieka vadītais kamerorķestris Sinfonia Concertante ar pūšaminstrumentu grupu.

Šī koncerta programma ir unikāla. Vienā vakarā izskanēs izcilu 20. gadsimta komponistu skaņdarbi, kas ir pasaules labāko mežradznieku repertuārā. Te jāmin gan Ežēna Bocas Sur Les Crimes, gan Folkera Dāvida Kirhnera Tre poemi per corno e pianoforte. Tos dzirdēsim Latvijas Nacionālās operas orķestra mežragu grupas mūziķu Renāra Šteinberga un Artūra Krūmiņa izpildījumā. Koncertā skanēs arī baroka laikmeta mūzika – Georga Fīlipa Tēlemaņa svīta diviem mežragiem un orķestrim, kurā orķestra priekšā stāsies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķi Miks Bankevics un Kalvis Etkins. Latvijā tā pirmo reizi izskanēja tikai 2000. gadā leģendārā mežradznieka Arvīda Klišāna un šī gada jubilāra Viestura Vārdauņa sniegumā.

Vakars, kurš tapis, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīgas domes atbalstam, īpašs būs arī tādēļ, ka tajā skanēs divi no 20. gadsimta izcilākajiem romantisma koncertiem – Kurta Aterberga koncerts mežragam ar orķestri la minorā, kurā solists būs orķestra Rīga mūziķis Kārlis Matīss Lignickis, un Riharda Štrausa Otrais koncerts mežragam ar orķestri Mibemol mažorā. Šis koncerts ar orķestri vēl nekad nav skanējis Rīgā, un to pirmatskaņos jaunais, talantīgais mežradznieks, kurš dzirdams koncertos gan Latvijā, gan Igaunijā, – Daniels Sabanskis.

Biļetes tikai iepriekšpārdošanā Biļešu paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja