Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mūsdienu nīderlandiešu mūzikas koncerts Mūzikas akadēmijā

Trešdien, 20. februārī, plkst. 18 Latvijas Mūzikas akadēmija aicina klausītājus uz divu nīderlandiešu viesmākslinieku - akordeonista Hertī Broina un saksofonista Nīla Beila - koncertu. Tajā skanēs J.S.Baha, I.Rišes un nīderlandiešu komponistu skaņdarbi saksofonam un akordeonam.


Nīderlandiešu mūziķi Hertī Broins (Gertie Bruin, akordeons) un Nīls Beils (Niels Bijl, saksofons) Latvijas Mūzikas akadēmijā viesosies pirmo reizi. Savas viesošanās laikā viņi sniegs gan meistarklases Akadēmijas studentiem, gan kopīgi muzicēs koncertā, atskaņojot stilistiski diezgan plaši pārstāvētu programmu, ieskaitot latviešu komponistes Indras Rišes un mūsdienu nīderlandiešu komponistu darbus.

Nīls Beils saksofona spēli sācis studēt Enšēdes konservatorijā, meistarību papildinājis meistarklasēs, bet gadu pirms augstskolas absolvēšanas tika uzaicināts apmeklēt kursu Banfas Mākslas centrā Kanādā. Tas izrādījies ļoti radošs laiks, interesantu sadarbības projektu, pirmo sasniegumu un arī apbalvojumu piepildīts. Nu jau 15 gadus Nīls Beils ir aktīvs dalībnieks dažādos kamermūzikas sastāvos, saksofonu kvartetos un duetos - ar pianistu Hansu-Ēriku Dijkstru, akordeonistu Hertī Broinu, blokflautistu Ronaldu Melkeru un Četriem baritoniem. Debijas solo koncerts notika 1999. gadā Enšēdes Mūzikas centrā, spēlējot Franka Martina Balādi tenorsaksofonam ar orķestri. 2000. gadā Beils pievienojās pasaules slavenajam saksofonu kvartetam Aurelia. Nīls Beils ir augsti novērtēts viesmākslinieks, kurš regulāri koncertē ar visiem Nīderlandes profesionālajiem orķestriem, tajā skaitā ar Karalisko Concertgebow orķestri, ar Roterdamas Filharmonijas orķestri, kā arī ar starptautiski pazīstamo beļģu Anima Eterna. 2007. gadā saksofonists tika uzaicināts Georga Solti dibinātajā Pasaules Miera orķestra koncerttūrē ar diriģentu Valēriju Gergijevu. Pateicoties šīm mākslinieciskajām aktivitātēm, Nīls Beils ir koncertējis gandrīz visās Eiropas valstīs, kā arī Japānā, Austrālijā, Kanādā un ASV. Mūziķis pašlaik ir Hengelo mūzikas skolas mācībspēks.

Hertī Broins spēlē akordeonu jau no ļoti agra vecuma. Papildus klasiskās mūzikas izglītībai Enšēdes un Groningenes konservatorijās viņš piedalījies slavenu akordeonistu – Mogena Ellegārda, Mie Miki, Teodora Anzeloti– meistarklasēs, uzkrājot ļoti plašu pieredzi. Pateicoties Broina interesei par speciāli akordeonam sacerētu mūziku, viņa repertuārs ietver kā klasiku, tā vieglo žanru mūziku. Bez solo karjeras, Broins regulāri sadarbojas ar vairākiem vokālistiem, kamermūziķiem un orķestriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja