Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Mūzikas akadēmijā notiks klarnetistam Jānim Tretjukam veltīts koncerts

Trešdien, 9. septembrī, plkst. 18 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē notiks klarnetistam Jānim Tretjukam (1989–2019) veltīts koncerts Tikšanās. Veltījums Jānim Tretjukam.

Pāragri mūžībā aizgājušais mūziķis bija kamerorķestra Sinfonietta Rīga klarnešu grupas koncertmeistars, kurš aktīvi darbojās arī  ansambļos TutzFrequenz, Tempus Balticus un Trio Cammerton. Jānis ar aizrautību un sirsnību skoloja jaunos klarnetistus Emīla Dārziņa mūzikas skolā un studentus vēsturisko klarnešu spēlē JVLMA un Trosingenes mūzikas augstskolā (Staatliche Hochschule für Musik Trossingen, Vācija). Viņš bija iejūtīgs kamermūzikas interprets un par izcilu darbu ansamblī 2019. gadā saņēma Lielo mūzikas balvu, tāpēc tieši Jānim izmeklētu koncertprogrammu spēlēs tuvi viņa kolēģi, kuru vidū būs arī Jāņa mūsdienu klarnetes profesors, kolēģis, draugs un iedvesmotājs Hens Halevi.

Koncerta idejas autore Māra Botmane teic: "Šis ir pirmais no koncertiem, kas tiks rīkoti kā veltījums Jānim. Tās būs satikšanās. Vienam ar otru, mums visiem ar Jāni un katram personīgi ar Jāni – tādu, kāds mums katram viņš bija. Tiksimies caur mūziku un mūzikā."

Koncertā muzicēs Tretjuka kolēģi un domubiedri – klarnetisti Hens Halevi (Chen Halevi, Vācija/Izraēla) un Kaspars Rumba, flautiste Ilona Meija, pianiste Herta Hansena, vijolnieces Agnese Kanniņa un Ilze Tomaševska, altists Ivars Brīnums un čelliste Māra Botmane. Skanēs Filipa Ersāna Desmit dueti divām klarnetēm, Kloda Debisī Prelūdija Fauna diendusa klarnetei, flautai, klavierēm un Volfganga Amadeja Mocarta Klarnetes kvintets lamažorā K. 581.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja