Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mūzikas festivālā Tinte uzstāsies Gustavo un Eirovīzijas uzvarētāji Kalush Orchestra

Ukraiņu mūzikas grupa Kalush Orchestra, kas ar dziesmu Stefania pagājušajā gadā uzvarēja Eirovīzijā, 12.augustā uzstāsies Latvijā, šī gada lielākajā Vidzemes mūzikas festivālā Tinte, paziņoja festivāla organizatori.

Uz festivāla galvenās skatuves kāps arī latviešu hiphopa leģenda Gustavo. Festivāls trešo reizi pēc kārtas notiks netālu no Valmieras esošajā Valmiermuižas pils parkā.

Kalush Orchestra ir viena no atzītākajām hiphopa grupām Ukrainā. Starptautisku atpazīstamību tā ieguva 2022. gada 14. maijā, izcīnot uzvaru Eirovīzijā, ļaujot Ukrainai trešo reizi triumfēt populārajā konkursā. Šī gada sākumā grupa aizvadīja ASV koncerttūri, tostarp piedaloties prestižajā SXSW festivālā Ostinā. Grupa aktīvi turpina atbalstīt Ukrainas armiju, ziedojot līdzekļus no koncertu laikā pārdotajiem suvenīriem. Arī koncertā Latvijā būs pieejama tirdzniecības vieta, kurā iegādāties priekšmetus ar Kalush Orchestra simboliku.

Pērn ar lielkoncertu Beidzot uz hiphopa skatuves atgriezās Gustavo, kurš vairākus gadus bija pazīstams ar skatuves vārdu Arstarulsmirus, bet nu atgriezies pie sava zināmākā pseidonīma. Festivālā Gustavo izpildīs dziesmas no šogad izdotā studijas albuma Tagad tikai sākās, kā arī mūziķa zināmākos hitus.

Savu dalību festivālā apstiprinājuši rolands če, projekts KRATA, kurā darbojas DJ Dubra, Edavārdi un Čižiks, Zeļģis un producents Mickeen, Viņa, grupa Age of Stones, reperis Deniss, kā arī Latvijas labākie dīdžeji: Toms Grēviņš, Egons Reiters, Magnuss Eriņš, All-viss, Funky DJ Elegant un gaidāmi arī citi pārsteigumi.

Festivāla Tinte organizatori gatavo īpašu galvenās skatuves instalāciju, lai pasākuma apmeklētājiem nodrošinātu labu redzamību un kvalitatīvu muzikālo baudījumu. Paralēli lielajai skatuvei darbosies DJ telts, ēdināšanas kvartāls un atpūtas zona.

Festivālu rīko populārais Valmieras bārs Tinte. Iepriekšējo reizi festivāls Tinte notika 2019.gada vasarā, pulcējot 5000 apmeklētāju.

Pirmās 1000 biļetes par īpašu cenu – 33 eiro – nopērkamas aula.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja