Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Mūzikas un mākslas nedēļas Vecpiebalga atver durvis atklāšana fotogrāfijās

No 9. līdz 15. jūlijam Vecpiebalgas novadā norisinās kultūras, mūzikas un mākslas nedēļa Vecpiebalga atver durvis.

Vecpiebalgas novada kultūras, mūzikas un mākslas nedēļa tika atklāta 9. jūlijā Vecpiebalgas muižā, bet kultūras pasākumi visas nedēļas garumā norisināsies visos novada pagastos - Inešos, Dzērbenē, Kaivē, Taurenē un Vecpiebalgā.

Septiņās jūlija dienās visos piecos Vecpiebalgas novada pagastos notiks plaša kultūras pasākumu programma, kas sniegs iespēju katram meklēt, atklāt, noskaidrot Latvijas kultūrvēsturē atpazīstamākā novada unikalitāti.

Jūlijs ir laiks, kad slavenās Vecpiebalgas ūdensrozes pašā plaukumā, kad saules lēkti un rieti aiz gleznainajiem ezeriem viskrāšņākie, bet novada ļaužu viesmīlība nemainīgi sirsnīga. Tāpēc ikviens tiek aicināts atklāt Vecpiebalgu no jauna izstādēs, Vecpiebalgas amatiermākslas un Latvijas profesionālo aktieru, mākslinieku, mūziķu un kolektīvu koncertos, kā arī Jāņa Lūsēna un Ingunas Baueres lieluzvedumā Ja tik mīļa ielūgšana... gleznainā Alauksta ezera krastā, vēsturisko Imantdienu Mērnieku laiku estrādē.

Katra nedēļas diena dos iespēju iepazīties ar vienu no Vecpiebalgas novada pagastiem. 10. jūlijā Dzērbenes pagasta dienas kulminācija sagaidāma lāpu gaismā, kad Dzērbenes pilī notiks Valsts kamerorķestra Simfonietta Rīga mūziķu grupas koncerts.

Vecpiebalgas dižās personības ir latviešu nācijas zelta fonds, tāpēc 11. jūlijā Vecpiebalgā ielūgs Kārlis Skalbe. Pēc radošas dienas Skalbes mājās, saules rietā plkst. 21 pie Kārļa Skalbes muzeja Saulrieti izskanēs Jāņa Lūsēna koncertprogramma Zelta sirds. Piedalīsies Liepājas zvanu ansamblis Campanella, Zigfrīds Muktupāvels un Jānis Lūsēns.

Uz Kaives pagastu visi aicināti doties 12. jūlijā padomju laika automobiļos. Bet vakarā - uz kaimiņu novadu Jaunpiebalgu, kur Emīla Dārziņa un Jāņa Sudrabkalna muzeja Jāņaskola pagalmā Emīla Dārziņa dziesmas dziedās Ingus Pētersons, pie klavierēm - Ventis Zilberts.

Laiku laikos vecpiebaldzēni bijuši gan sabiedriski aktīvi ļaudis, gan talantīgi tirgotāji, gan izcili amatnieki. Taurenes pagasta diena 13. jūlijā būs īsta Slātaviešu tirgus diena ar novada pašdarbības kolektīvu koncertu un zaļumballi noslēgumā.

Saiešanas nedēļas lielā diena, sestdiena, 14. jūlijs, aizritēs Brāļu Kaudzīšu muzejā Kalna Kaibēni ar slavenāko piebaldzēnu Ķenča un Pāvula piedalīšanos. Ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties sarunā ar rakstnieci Ingunu Baueri un psihoterapeitu Viesturu Rudzīti.

Vakarā leģendārajā Alauksta estrādē izskanēs muzikāls lieluzvedums Ja tik mīļa ielūgšana..., kas ir melodisku dziesmu caurvīta labestīga humora pilna mistērija septiņās ainās par Vecpiebalgas tēmu, kuru izspēlēs labākie Latvijas teātru aktieri kopā ar novada pašdarbniekiem. Režisors - Varis Brasla, librets - Inguna Bauere, mūzika - Jānis Lūsēns. Lomas uzvedumā atveidos Ģirts Ķesteris, Andris Keišs, Ivars Puga, Gundars Grasbergs, Aigars Vilims, Uldis Anže, Ivo Martinsons, Dace Eversa, Inese Ramute, Baiba Neja, Kristaps Rasims, Ilona Muižniece, Mārtiņš Meiers un Mārtiņš Liepa. Vakara noslēgumā - tautas sadziedāšanās un zaļumballe.

Nedēļa noslēgsies 15. jūlijā Vecpiebalgas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā ar Dievkalpojumu un Jāņa Lūsēna dziesmu ciklu Kristīnes Zadovskas izpildījumā un komponistu pie ērģelēm.

Biļetes uz Vecpiebalgas kultūras, mūzikas un mākslas nedēļas pasākumiem iegādājamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā, internetā www.bilesuparadize.lv un pasākumu norises vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja