Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nedēļas nogalē Cēsīs izskanēs koncerts Draugi – Andrejam Žagaram

Šo sestdien, 14. oktobrī, Vidzemes koncertzālē Cēsis jau piekto reizi klausītājus priecēs Andrejam Žagaram veltītais opermūzikas galā koncerts Draugi – Andrejam Žagaram ar pasaules mēroga zvaigžņu dalību. Koncertprogrammā tiks atskaņots Džuzepes Verdi Rekviēms, informēja koncerta rīkotāji.

Galā koncertā uzstāsies lietuviešu soprāns Asmika Grigorjana, kura šogad ieguvusi prestižo vācu klasiskās mūzikas balvu Opus Klassik nominācijā Gada dziedātāja, ukraiņu tenors Dmitro Popovs, kanādiešu mecosoprāns Nora Suruzjana un jau otro gadu pēc kārtas – latviešu bass Edgars Ošleja. Kā allaž uz skatuves būs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO), kuram pievienosies Valsts akadēmiskais koris Latvija, kas atzīts par vienu no labākajiem Džuzepes Verdi Rekviēma interpretiem pasaulē. Koncerta diriģents būs Stavangeras simfoniskā orķestra galvenais diriģents Andris Poga.

Piemiņas koncertu Draugi – Andrejam Žagaram ik gadu oktobrī rīko Andreja Žagara kultūras attīstības fonds. Šis gads ir īpašs ar to, ka 16. oktobrī ilggadējais Latvijas Nacionālās operas un baleta direktors Andrejs Žagars (1958–2019) atzīmētu savu 65. dzimšanas dienu.

"Kad Andrejs 2016. gadā dibināja fondu, viņa mērķis bija attīstīt Latvijas kultūras vidi, rīkojot dažādus kultūras pasākumus ar pasaules mēroga zvaigznēm, tādējādi iezīmējot Latviju pasaules kultūras kartē. Jau piecus gadus Andreja Žagara kultūras attīstības fonds darbojas bez viņa, un mēs esam gandarīti, ka katru gadu Vidzemes koncertzālē Cēsis izdodas pulcēt spilgtus Latvijas mūziķus un ievērojamas pasaules zvaigznes. Tas ir gandrīz vai neticami, ka uzreiz pēc koncerta Cēsīs izcilā lietuviešu operdziedātāja Asmika Grigorjana dosies uz Vāciju saņemt savu Opus Klassik apbalvojumu Gada dziedātāja. Privātu apstākļu dēļ šogad mums nepievienosies mecosoprāns Zanda Švēde, taču sestdienas koncertā dzirdēsim citu pasaulslavenu mecosoprānu – lielisko kanādieti Noru Suruzjanu. Viņa savulaik Latvijas Nacionālajā operā izpildīja titullomu Ž. Bizē operā Karmena un Šarloti Ž. Masnē operā Verters Andreja Žagara iestudējumos," stāsta valdes loceklis un koncertprogrammas veidotājs Arturs Maskats.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties koncertzāles Cēsis kasē, Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un  www.bilesuparadize.lv.

Koncertu Draugi – Andrejam Žagaram rīko Andreja Žagara Kultūras attīstības fonds sadarbībā ar LNSO un Vidzemes koncertzāli Cēsis. Koncertos ierasti piedalās mūziķi, kuri savulaik strādājuši kopā ar A. Žagaru, kā arī regulāri tiek piesaistīti jauni talanti, turpinot vienu no fonda mērķiem – atbalstīt jaunos akadēmiskās mūzikas censoņus.

Andrejs Žagars 2016. gadā dibināja fondu kultūras atbalstam un attīstībai. Tagad fonda darbību turpina viņa draugi un domubiedri ar mērķi sekmēt kultūrvides attīstību un prestižu Latvijā. Fonds uzsāka darbību ar ievērojamā režisora, teātra un audio-vizuālo mediju mākslinieka Roberta Vilsona un Mihaila Barišņikova otrā kopdarba – monoizrādes Vēstule cilvēkam – viesizrādēm Latvijas Nacionālajā operā. Tam sekoja starptautisku atzinību guvušās dziedātājas Kristīnes Opolais koncerts Latvijā. Ar fonda atbalstu Latvijā ir viesojušies Eiropas izcilākie baletdejotāji un horeogrāfi, kā arī viens no pasaules spožākajiem mūziķu kolektīviem – Leipcigas Gewandhaus orķestris Andra Nelsona vadībā.

Kopš 2019. gada oktobrī – Andreja Žagara dzimšanas dienas mēnesī – Vidzemes koncertzālē Cēsis notiek Andrejam veltīti opermūzikas galā koncerti, kuros klausītājiem ir bijusi iespēja baudīt tādus pasaulē atzītus operdziedātājus kā Kristīne Opolais, Irēne Teorīne, Oļesja Petrova, Džonatans Tetelmans, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš un citus. Koncertiem muzikālo krāšņumu ik gadu piešķir Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja