Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Noskaidroti Baltijas jauno komponistu Bigbenda kompozīciju konkursa finālisti

Ceturtdien, 8. oktobrī, koncertā Baltijas jaunie komponisti - bigbendam!, kas reizē bija arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) un Latvijas Radio bigbenda kopīgi rīkotā Baltijas jauno komponistu Bigbenda kompozīciju konkursa pusfināls, tika noskaidroti trīs labākie skaņdarbi dalībai konkursa noslēdzošajā kārtā. Iespēju cīnīties par uzvaru finālā ieguva Jānis Rubiks (Latvija), Kristīna Bjanka Rantala (Kristina Bianca Rantala, Igaunija) un Reinis Ašmanis (Latvija), informēja JVLMA sabiedrisko attiecību speciāliste Annija Bičule.

Baltijas jauno komponistu Bigbenda kompozīciju konkursā ar vienu pašsacerētu skaņdarbu tika aicināti piedalīties komponisti vecumā no 18 līdz 30 gadiem, kas pastāvīgi dzīvo vai studē Baltijas valstīs. Pirmā kārta noslēdzās šī gada aprīlī, kad izvērtēšanai savus darbus iesūtīja 21 jaunais komponists. Uz konkursa pusfinālu pieredzējuši un starptautisku atzinību guvuši žūrijas pārstāvji no Baltijas valstīm – Rauls Sēts (Raul Sööt, Igaunija), Jievars Jasinskis (Jievaras Jasinskis, Lietuva) un Rolands Kronlaks (Latvija) – izvirzīja desmit kompozīcijas, no kurām trīs cīnīsies par uzvaru finālā. Konkursa laureāti saņems arī naudas balvas: pirmās vietas ieguvējam tiks piešķirti 700 eiro, otrās vietas īpašniekam - 500 eiro, savukārt trešās vietas laureāts  saņems 300 eiro.

"Vērtēt šo konkursu man bija interesants piedzīvojums. Kompozīcijas kritēriji ir diezgan atšķirīgi no tā žanra, kurā es darbojos. Vērtējot mēģināju koncentrēties uz skaņdarbu materiāla organiku, bigbenda pielietojuma niansēm un partitūras nostrādātību. Man bija ļoti grūti izvēlēties trīs finālistus. Drīzāk varēju pateikt, kurus trīs neizvēlētos," stāsta Rolands Kronlaks.

Konkursa fināla koncerts Prožektoru gaismā notiks 4. decembrī plkst. 19 Spīķeru koncertzālē. Jāņa Rubika, Kristīnas Bjankas Rantalas un  Reiņa Ašmaņa darbus atskaņos Latvijas Radio bigbends Kārļa Vanaga vadībā un dziedātāja Beāte Zviedre.

Notikumu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, programma Erasmus+ un Latvijas Radio bigbends.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja