Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Noskaidroti pērn populārākie pašmāju radiohiti

Dažas dienas pirms Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons ceremonijas nosauktas piecas radiostacijās visvairāk spēlētās pašmāju dziesmas, kas pretendē uz balvu kategorijā Radio hits.

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) jau tradicionāli apkopo radiostacijās visvairāk spēlētāko dziesmu statistiku, tāpēc tieši LaIPA ierasti pasniedz balvu šajā kategorijā. Uzvarētāja noteikšanai radiostacijās visvairāk spēlētāko dziesmu atskaņošanas reizes tiek reizinātas ar radiostaciju reitingiem un dziesmai jāskan vismaz trīs radiostacijās lai pretendētu uz radio hita titulu.

Radio hits ir augsts novērtējums gan mūzikas ierakstu autoriem un izpildītājiem, gan arī šo ierakstu producentiem, jo vistiešākajā veidā parāda virzienu, kādā jāstrādā, lai pievērstu radiostaciju uzmanību: “Nominācija Radio hits ir viena no demokrātiskākajām Zelta mikrofons nominācijām, jo visa pamatā ir radio statistika - cik reižu, cik radiostaciju un cik lielu klausītāju auditoriju dziesma ir sasniegusi,” saka Liena Edvardsa, LaIPA izpilddirektore. “Un manis teikto lieliski apliecina arī nominētās dziesmas, kuras pagājušajā gadā bijušas īpaši radiostaciju klausītāju iemīļotas,” uzsver LaIPA izpilddirektore.

Kategorijā Radio hits nominēti (alfabēta secībā):

  • Astro’n’out – Manifestē
  • Chris Noah – Cik tālu vēl?
  • Dons – Divatā
  • Fiņķis, Patrisha – Raķešu zinātne
  • Triānas parks Es gaidu ziemu

Jau ziņots, Zelta mikrofons’24 ceremonijas koncertā uzstāsies: Aminata, Patrisha un Fiņķis, Bermudu divstūris, Credo, Emilija, Singapūras satīns, Rūsa, Sudden Lights un Gustavo, Dzeguzīte un Dzintariņš kopā ar Edvardu Strazdiņu, Paulu Saiju, Ivo Grīsniņu-Grīsli, Aija Andrejeva un Ansis kopā Baltic Groove Orchestra, Chris Noah, fonds Līdzskaņa – Atis Zviedris, Jānis Stībelis un ODIS.

Biļetes ekase.lv.

 

Pasākuma tiešraide TV3 ēterā sāksies 8. martā plkst. 21.15 un to varēs vērot arī TV3 Play, tv3.lv un Go3 – pēc ceremonijas ieraksts būs pieejams Go3 “series” sadaļā un TV3 Play.

 

“Zelta Mikrofons'24” ceremonijas pēcballīte norisināsies Baltijā lielākajā naktsklubā, koncertzālē “Tower” (Brīvības iela 214B). Pasākumā uzstāsies dziedātājas Paula Dundere, Diona, mūziķe Vultura un rokgrupa “Indygo”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja