Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Novembrī Ventspilī koncertēs austrāļu pianists Lūks Hovards

Turpinoties laikmetīgās autormūzikas ciklam Ma, teātra nama Jūras vārti Jaunajā zālē Ventspilī 10. novembrī koncertēts pianists un komponists Lūks Hovards (Luke Howard) no Austrālijas, informācija koncerta pārstāve Antra Lācberga.

Austrālijas mūzikas balvas nominants, pianists un komponists Lūks Hovards ticis dēvēts visādi. BBC Radio ētera personība Mērija Anne Hobsa (Mary Anne Hobbs) viņa mūziku saukusi par “absolūti debešķīgu”, bet Muso`s Guide – par “ambiences meistarklasi”. Lai kā to neraksturotu klausītāji un profesionāļi, beigu beigās katram paliekot pie savas personīgās tēlainības. Nenoliedzams ir fakts, ka Lūks Hovards klavierspēli apguvis jau kopš agras bērnības. Gadu gaitā viņa paša interešu loks mūzikā un radošās sadarbības ir kļuvuši arvien plašāki un daudzskaitlīgāki. Lūks ir komponējis kino, uzstājies ar tik atšķirīgiem mūziķiem kā Lior un Džefu Milsu (Jeff Mills), un daudziem citiem pa vidu starp šiem pretmetiem.

Lai arī bez vārdiem, Lūka Hovarda mūzika pilda kādu īpašu funkciju, kas piemīt ne katrai mūzikai. Viņš klausītājus mudina un ved bez paskaidrošanas, viņš tajos rada sajūtu, kura nepakļaujas artikulācijai, taču visi kaut klusējot ir vienisprātis par kopīgi piedzīvoto.

Par Lūka Hovarda izdevniecību kopš pagājušā gada kļuvusi Mercury, kura izdod arī mūziķu Lambert, Oulavūra Arnaldsa un citu autoru mūziku. Pagājušo gadu aizvadījis, būdams aizņemts ar fotogrāfa Viljama Eglstona (William Eggleston) klavieru darbu aranžēšanu, koncertēšanu Eiropā, tostarp izpārdotā Elbas filharmonijas zālē, Hovards pamanījās arī ierakstīt materiālu jaunajam albumam Open Heart Story. Tas klajā nāca šī gada maijā un rudenī Lūks Hovards atgriežas Eiropā, lai sniegtu koncertus vietās, kur vēl nav bijis. Arī Latvijā, Ventspilī.

Biļetes uz Lūka Hovarda koncertu 10. novembrī teātra nama Jūras vārti Jaunajā zālē no rītdienas, 26. septembra, plkst. 12 nopērkamas Biļešu serviss tīklā. Tikai pirmās 20 biļetes pieejamas par ļoti īpašu cenu – 7 EUR. Pārdošanā ierobežots skaits nenumurētu sēdvietu.

 

Top komentāri

Elijah
E
Vai austrālieši tagad kļuvuši par AUSTRĀĻIEM un Eiropejieši par EIRĀĻIEM jeb EIROPĀĻIEM? Tad jau arī grāmata ''Četrkājainie austrālieši'' jāpārdrukā par ''Četrkājainiem austrāļiem''!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja