Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Oktobrī Rīgā uzstāsies The Corrs dalībniece Šārona Kora

VEF Kultūras pilī 2. oktobrī pirmo reizi Latvijā uzstāsies talantīgā mūziķe, komponiste un TV personība Šārona Kora (Sharon Corr), kuru daudzi pazīst kā vienu no slavenās īru popmūzikas apvienības The Corrs dalībniecēm, informēja koncerta rīkotāji.

The Corrs - trīs muzikāli talantīgo māsu un brāļa kvartets radījis iespaidīgu virkni labi pazīstamu kompozīciju, kas joprojām ir daudzu radiostaciju rotācijā, piemēram, Breathless, Radio, So Young, Dreams, Runaway, Irresistible, I Never Loved You Anyway, Only When I Sleep, What Can I Do?, Would You Be Happier.

The Corrs daiļrade iedalāma trīs būtiskos posmos – kopš dibināšanas 1990. gadā un līdz 2006. gadam, kad iznāca pirmie pieci grupas albumi (vissekmīgākais no tiem - Talk On Corners (1997)); tad laika posms, ko mūziķi veltīja savām ģimenēm un solokarjerām; un visbeidzot atkal kopā sanākšana 2015.gadā, kas rezultējusies divos jaunos albumos. Kopumā grupas ieraksti pārdoti vairāk nekā 45 miljonu koptirāžā; vairāki singli gozējušies topu virsotnēs un ieguvuši platīna statusu; kvartets saņēmis prestižas atzinības balvas, tai skaitā BRIT Award un divas Grammy nominācijas; kā arī, protams, snieguši neskaitāmus koncertus visā pasaulē. Poproka un tradicionālās īru mūzikas sintēze, kas ir The Corrs rokraksts, izrādījusies gana pieprasīta un iemīļota.

Kad The Corrs nolēma paņemt garāku atvaļinājumu, lai pievērstos savām ģimenēm, Šārona Kora, kura grupā ir vijolniece, taustiņinstrumentāliste, komponiste un otra soliste, paralēli ģimenes dzīvei un bērnu audzināšanai, tomēr sajuta nepieciešamību izbrīvēt brīdi arī savai mūzikai.

"Mūzika ir tā, kas liek man darboties," atklāj Šārona. "Tā vienkārši ir tā, kas esmu es un ko es daru."

Rezultātā ar zināmu laika atstarpi tapuši trīs soloalbumi - Dream of You (2010), The Same Sun (2013) un The Fool and The Scorpion (2021).

Debijas albums Dream of You ir skaisti veidotu, melodisku dārgakmeņu kolekcija, kas noteikti ir tā vērta, lai noklausītos visā pilnībā – katrs stāsts un melodija nemanāmi plūst un savijas, un pārtop atkal nākamajā.

Otrais soloalbums The Same Sun ievērojami atšķiras no debijas Dream of You. Jā, melodijas joprojām plūst, bet šajā apkopojumā skaņa ir daudz atkailinātāka un organiskāka – ļaujot Šaronas vokālam vērsties tieši pie saviem klausītājiem, radot intīmu, mājīgu vidi. Tāpat kā pati dzīve, albumam ir rūgti salds noskaņojums, bet melanholija paliek nepretencioza un līdzsvarota. Tas ir neapstrādāts, nepiesardzīgs, emocionāls un rotaļīgs.

2021. gadā pie klausītājiem nonāca trešais albums The Fool and The Scorpion. Iedvesmu albumam Šārona smēlusies no laika posma, ko viņa dēvē par "sava mūža lielāko vētru". Rezultātā tapis ieraksts, kas ir kā vienots kopums; dzīves ceļojums, kura centrā ir vēlme virzīties uz priekšu, ticība sev un saviem mērķiem. 10 dziesmu apkopojums tika ierakstīts Losandželosā tikai 20 dienu laikā, un to producēja Lerijs Kleins (Nora Džonsa, Treisija Čepmena, Džonija Mičela). Tā muzikalitāte smalki akcentē Šāronas vairāk nekā 30 gadu garumā slīpētās multiinstrumentālistes un komponistes spējas.

Šāronas Koras solokoncerti saņēmuši ne tikai lieliskas publikas atsauksmes, bet arī iedvesmo un ļauj viņai pašai iekšēji uzplaukt, ko viņa raksturo kā neticami spēcīgu un piepildītu pieredzi: "Es atdzīvojos uz skatuves – tā ir vienīgā vieta, kur jūtos pilnīgi un absolūti es pati! Un man tas patīk!"

Koncertprogramma tapusi, apvienojot Šāronas solo repertuāru ar The Corrs hitiem un pievienojot vēl dažu labi zināmu kaverversiju, kā rezultātā skatītāji daudzviet ceļas kājās, dejo un aktīvi dzied līdzi jau no pašas uzstāšanās sākuma.

Biļetes visā www.bilesuserviss.lv tīklā no 1.marta.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja