Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Opolais izpildīs titullomu operas Manona Lesko jauniestudējumā Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā

17.jūnijā soprāns Kristīne Opolais dziedās titullomu Džakomo Pučīni operas Manona Lesko jauniestudējuma pirmizrādē Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā, informēja operas solistes pārstāve Liene Jakovļeva.

Jaunajā iestudējumā Kristīnes Opolais skatuves partneri būs britu baritons Kristofers Maltmens Lesko lomā un izcilais vācu tenors Jonass Kaufmans, kurš dziedās de Grijē lomu. Jauniestudējuma režisors ir Džonatans Kents, bet iestudējuma muzikālais vadītājs - Antonio Papano.

Kristīne Opolais pirms pirmizrādes atzīst, ka jūtas laimīga, strādājot ar "tāda līmeņa profesionāļiem". Māksliniece stāsta: "Es ne tikai baudu šo procesu, bet arī savā balsī ik dienas atklāju jaunas iespējas. Ja līdz šīm Manona Lesko manā uztverē bija melnbalta, tad šobrīd šī loma ir ieguvusi visas varavīksnes krāsas. Šī loma man ir liels izaicinājums arī aktieriskā ziņā, jo tas ir ļoti daudzslāņains tēls – jauka, atvērta, emocionāla un pat naiva operas sākumā, rūgtuma un vienlaikus cerību pilna tās turpinājumā un absolūti satriekta, tomēr dzīvot un mīlēt alkstoša operas finālā." Ar aizrautību Kristīne Opolais runā par iestudējuma muzikālo vadītāju Antonio Papano, kurš katru iestudējumu bagātina ar detaļām un krāsām, un vienmēr ir klāt visos skatuves mēģinājumos. Savukārt Jonass Kaufmans, viņasprāt, ir ne tikai "fantastisks kolēģis, bet arī brīnišķīgs skolotājs, jebkurš viņa ieteikums ir noderīgs un iedarbīgs, mēs abi baudām viens otru emocionāli un aktieriski."

Tāpat kā Kristīnei Opolais, arī Jonasam Kaufmanam un Kristoferam Maltmenam šī būs pirmā satikšanās ar operas Manona Lesko tēliem, arī Antonio Papano šo operu diriģēs pirmoreiz, savukārt režisoram Džonatanam Kentam šis būs pirmais mūsdienīgā stilistikā veidotais iestudējums.

Šis ir īpaši gaidīts jauniestudējums Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā, jo Džakomo Pučīni opera Manona Lesko šajā opernamā nav iestudēta 30 gadus.

Šajā sezonā operas Manona Lesko izrādes Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā plānotas arī 20., 24., un 28.jūnijā, kā arī 1., 4., un 7.jūlijā. 24.jūnija izrādi tiešraidē uz kinoekrāniem varēs vērot daudzu pasaules valstu opermīļi. Latvijā operas Manona Lesko tiešraidi ar Kristīni Opolais titullomā varēs redzēt kinoteātrī Cinamon.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja