Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

papildināts ar FOTO: Zelta mikrofona ceremonijā triumfē The Sound Poets

15. martā Latvija Nacionālajā operā jau 20. reizi pasniegtas Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons. Par gada labāko ierakstu atzīts grupas The Sound Poets albums Pulsē, kas saņēma arī labākā popmūzikas albuma titulu.

Par aizvadītā gada labāko dziesmu atzīta Aminatas kompozīcija Love injected. Jaunā dziedātāja apbalvota arī par labāko debiju. Savukārt Radiohita titulu ieguvusi mūziķa Dona dziesma Dieviņš.

Kategorijā Roka un metāla mūzikas albums apbalvots grupas Skyforger ieraksts Senprūsija, bet par labāko alternatīvās vai indie mūzikas albumu atzīts apvienības Sigma albums Sazaroto taku dārzs. Savukārt par labāko dziesminieku ierakstu kļuvis Alises Jostes - Hardships are ships.

Kategorijā Elektroniskās mūzikas albums balvu ieguva Kashuka ieraksts Fiction. Kā labākais hip-hop mūzikas albums apbalvots Ozola jaunais ieraksts Atpakaļ nākotnē. 

Par gada šlāgera un kantrī mūzikas albumu atzīts grupas Dakota ieraksts Mana spēle. Kategorijā Džeza un blūza albums apbalvots Aivara Hermaņa - Liepājas iela. Par aizvadītā gada tautas un pasaules mūzikas albumu atzīts grupas Zāle ieraksts Viņa.

Kategorijā Akadēmiskās mūzikas albums balvu ieguva Valsts Akadēmiskā kora Latvija un diriģenta Māra Sirmā sniegums ierakstā Emīls Dārziņš.

Bērnu mūzikas albuma kategorijā Zelta mikrofonu ieguva Big Al & The Jokers sadarbībā ar bērnu koncertgrupu Pigoriņi par ierakstu Lilillā un viņas pigoriņi.

Par labāko koncertierakstu atzīts Prāta Vētras - 7 soļi svaiga gaisa. Grupas dziesma Ziemu apēst ieguva Alfas gada dziesmas titulu. Savukārt labākais videoklips aizvadītajā gadā tapis Dona dziesmai Pašā ielas galā.

Jau iepriekš ziņots, ka balva par mūža ieguldījumu šogad piešķirta Latvijas rokenrola leģendai Pitam Andersonam, kurš diemžēl to nesagaidīja, jo pēc smagas slimības šķīrās no dzīves šī gada janvārī. Jaunieviesto apbalvojumu Dimanta mikrofons svinīgajā ceremonijā saņēma Maestro Raimonds Pauls.

Zelta mikrofons ceremoniju kā ierasts vadīja Andris Freidenfelds, un tajā uzstājās pašmāju mūziķi un grupas, kas bija parūpējušies arī par vairākiem pirmatskaņojumiem. Uz Latvijas Nacionālās operas skatuves kāpa The Sound Poets, Dagamba, grupa Framest, Jūras akmentiņi, Ozols, Līvi un Buks, grupa Ryga, Dons, grupa Musiqq, Aminata, grupa Dzelzs vilks, kā arī grupa The Swamp Shakers, īpaši godinot mūžībā aizgājušo rokenrola leģendu Pitu Andersonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja