Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Piecas jaunās komponistes tiksies tiešraides koncertā Krakova. Oslo. Bāzele. Trieste

Sestdien, 28. novembrī, plkst. 18 video tiešraidē no Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zāles būs redzama koncertprogramma Krakova. Oslo. Bāzele. Trieste, kurā tiks atskaņota piecu jaunās paaudzes latviešu komponistu mūziku, informēja koncerta rīkotāji.

Koncertprogramma ir izveidota kā nelieli portreti piecām komponistēm, kuras studējušas kompozīciju Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, bet vēlāk devušās studiju un darba gaitās uz ārzemēm – Renāte Stivriņa uz Krakovu, Sabīne Ķezbere uz Oslo, Anita Mieze un Anastasija Kadiša-Teodoridu uz Bāzeli, Ieva Klingenberga uz Triesti.

Video tiešraidē varēs redzēt koncertu no Latviešu Biedrības nama Zelta zāles, kura laikā paredzētas arī Dāvja Eņģeļa moderētas muzikologu sarunas par mūziķu un komponistu emigrācijas tēmu dažādos laikos un intervijas ar pašām komponistēm. Koncertā varēs ne tikai ieklausīties viņu mūzikā, bet arī paskatīties dziļāk uz to, kā dzīve un studijas ārzemēs ir ietekmējušas viņu daiļrades attīstību, kā notiek atgriezeniskā saite ar Latvijas mūzikas vidi un citiem jautājumiem, kas saistīti ar šo procesu. Vēl jo vairāk tādēļ, ka ikviena no komponistēm ir gājusi specifiskā attīstības virzienā – sevišķi Anastasija Kadiša-Teodoridu, kas savā daiļradē sintezē dažādas mākslas formas, un Ieva Klingenberga, kuras pamatnodarbošanās ir Triestes mūzikas augstskolas maģistrantūrā apgūtā audiovizuālā kompozīcija.

Koncertā piedalās: Ilona Meija (flauta) Renāte Lodziņa (oboja), Andrejs Reinis Zitmanis (klarnete) Zane Ozola (fagots), Ilmārs Bērziņš (mežrags), Guntars Freibergs (marimba), Anta Puķīte, Edgars Zvagulis (akordeons), Arvīds Zvagulis, Ivars Brīnums (vijole), Pēteris Trasuns (alts), Kārlis Klotiņš (čells), Viktors Stankevičs (kontrabass) un diriģents Kaspars Ādamsons.

Video tiešraide bez maksas būs redzama Latvijas Komponistu savienības Facebook lapā.

Koncertu organizē Latvijas Komponistu savienība sadarbībā ar Rīgas Latviešu biedrību un Rīgas Latviešu biedrības Mūzikas komisiju un finansiālu Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja