Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pilnīgi viens milzīgā burzmā. Rīt Lucavsalā uzstāsies Eds Šīrans

Britu dziesminieks Eds Šīrans piektdien, 12. jūlijā, Lucavsalā sniegs gada vērienīgāko popmūzikas koncertu Latvijā – to apmeklēs 52–55 tūkstoši skatītāju

Eds Šīrans ir sasniedzis tādu popularitātes līmeni, ka viņa portrets, kuru 2016. gadā gleznojis britu mākslinieks Kolins Deividsons, ir iegādāts Londonas Nacionālās portretu galerijas kolekcijā. 28 gadus vecais angļu dziedātājs pašlaik ir komerciāli veiksmīgākais mūziķis pasaulē. Viņa turneja Divide Tour, kas sākās 2017. gada martā un noslēgsies šā gada augustā, varētu kļūt par visu laiku ienesīgāko turneju, apsteidzot grupas U2 ambiciozo U2 360° Tour (2009–2011; kases ieņēmumi 736 421 584 ASV dolāri, 7 272 046 apmeklētāji, 110 koncertu).

Eds Šīrans savā turnejā kopumā būs sniedzis 260 šovu. Pašlaik ir apkopota informācija par 217 koncertiem: tos apmeklējuši 6 386 364 fani, biļešu pārdošanas ieņēmumi – 605,1 miljons ASV dolāru. Koncertu Rīgā, kas rīt notiks Lucavsalā, apmeklēs 52–55 tūkstoši klausītāju. Biļetes vēl ir pieejamas. Jāpiebilst, ka 6. augustā Lucavsalā gaidāmo vācu rokgrupas Rammstein šovu baudīs 40 tūkstoši skatītāju (biļetes pārdotas).

Rammstein spļaus uguni, bet Eds Šīrans neko tādu nedarīs – viņš uz skatuves joprojām kāpj vienatnē (atceraties viņa koncertu Arēnā Rīga 2015. gada februārī?), mūziķa rīcībā ir tikai ģitāra un efektu pedāļi. Ļoti izdevīgs biznesa projekts – nav jāmaksā ne pavadošās grupas biedriem, ne dejotājiem un akrobātiem.

Viņam ir neordinārs talants sacerēt dziesmas – Eda Šīrana sacerētās kompozīcijas ir gan Robija Viljamsa, gan The Weeknd, gan Džastina Bībera repertuārā. Dziesmu Edam ir tik daudz, ka viņš pats mēdz aizmirst, ka ir to autors. Viņa stilu ir ietekmējusi akustiskā popmūzika, folkmūzika un hiphops. Eda Šīrana elku vidū ir Bobs Dilans, Stīvijs Vonders un Eminems. Par vienu no būtiskākajiem albumiem savā dzīvē Eds uzskata īru dziesminieka Demjena Raisa debijas plati O (2002).

Pēc desmit šovbiznesā pavadītajiem gadiem Eds Šīrans – šis parastais zēns no angļu provinces – ir kļuvis neiedomājami bagāts, taču atzīst, ka vairāk juties kā mākslinieks, kad viņam nav bijis naudas un kur palikt pa nakti pēc krogā nospēlēta koncerta. Kā viņš tērē savus miljonus? "Esmu izdarījis to, ko manā vietā būtu izdarījis jebkurš cits čalis, – esmu palīdzējis uzlabot dzīves apstākļus ģimenei, iegādājies sporta auto, ar kuru nekad nebraucu, jo es tajā izskatos drausmīgi neglīti, nopircis māju un ierīkojis krogu savā dārzā. Es jautāju draugiem, ko viņi būtu darījuši ar naudu, un visi atbildēja: "Es uzceltu krogu."

Slavai ir negatīvi blakusefekti: privātais krogs Edam noder, jo viņš vairs nevar mierīgi uzturēties pārpildītā telpā ar cilvēkiem, kurus viņš nepazīst, – mūziķi pārņem uztraukums. Viņam nepatīk atrasties pūlī, taču pūļa priekšā Eds jūtas labi. Iepriekšējā turnejā mākslinieks sniedza trīs koncertus Londonas Vemblija stadionā, šajā turnejā – četrus. Katru no tiem apmeklēja 75 tūkstoši fanu.

"Es pārdzīvošu, ja turpmāk varēšu savākt tikai nelielu koncertzāli Shepherd’s Bush Empire Londonā. Esmu sasniedzis visu, ko vēlējos. Esmu saņēmis visas balvas, kuras gribēju. Esmu pārdevis tik daudz ierakstu, cik iespējams. Man nevajag vēl vairāk naudas. Es visu daru mūzikas dēļ. Mēs par to nedaudz runājām ar Teilori Sviftu – kad sajutīsim, ka viss iet uz galu, būs skaidrs, ka ir pienācis laiks audzināt bērnus," saka Eds Šīrans.    

Eds Šīrans
Lucavsalā 12.VII plkst. 18.15
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 69

Top komentāri

Itamars Toledano
Visi cilvēki ir pasaules mēroga zvaigznes, jo katram SAVS astrālais ķermenis, tomēr Dievs saka: MANA VALSTĪBA NAV NO ŠĪS PASAULES! Savukārt, BURZMU rada cilvēki paši, un GUDRS, kas no tās DISTANCĒJAS.
Kas ir ši monstrozais urods
K
Šīrs Edāns, un KĀPĒC viņam būtu jāuzstājas?
Nez
N
kādam jampampiņam ir jābūt lai klausītos šito dārza rūķi!?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja