Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pirmajā adventē skanēs tiešsaistes koncerts Ziemassvētku parafrāzes II

Svētdien, 29. novembrī, plkst. 19 tiešsaistē no Rīgas Sv. Pētera baznīcas būs iespēja noskatīties vokālās grupas Universum, pianista Raimondam Petrauska un saksofonista Oskara Petrauska pirmās adventes koncertu Ziemassvētku parafrāzes II, informēja koncerta rīkotāji.

Otro gadu pēc kārtas Rīgas Sv. Pētera baznīcā izskanēs programma Ziemassvētku parafrāzes. Šogad atjaunota ir gan koncerta programma, gan mūziķu sastāvs. Vokālajai grupai Universum un pianistam Raimondam Petrauskim pievienosies saksofonists Oskars Petrauskis. Programmas koncepcijā savienosies pasaulē pazīstamo Ziemassvētku korāļu tēmas ar latviešu tautasdziesmu un latviešu komponistu oriģināldziesmu tēmām. Vokālās daudzbalsības dziedājumi savienosies ar triju saksofonu – alta, tenora, soprāna – un sintezatora skanējumu.

Pazīstamais pianists Raimonds Petrauskis un vokālā grupa Universum apvienojušies, lai radītu jaunu, svaigu skatījumu uz jau esošajām vērtībām Adventes laikā. Kopīgi radītajā programmā Ziemassvētku parafrāzes II mākslinieki atskaņos pazīstamas angļu, vācu, čehu, amerikāņu un latviešu Ziemassvētku dziesmas. Parafrāžu veidā ieskanēsies arī Raimonds Pauls un Endrju Loids Vēbers. Visu šo daudzveidīgo programmu caurvīs Raimonda Petrauska un Oskara Petrauska radītās parafrāzes par Ziemassvētku korāļu tēmām alta, soprāna, tenora saksofoniem un sintezatoram.

Vokālā grupa Universum pastāv jau 26 gadus. Gadu garumā grupas sastāvs ir vairākkārt mainījies, pielāgojoties konkrētajiem projektiem. Šī projekta dziedātāju sastāvā ir Latvijas Radio kora dziedātāji Kristīne Barkovska (soprāns), Inga Martinsone (mecosoprāns) un Egils Jākobsons (tenors), Latvijas Nacionālas Operas kora dziedātāja Baiba Rudzīte (alts) un vīru vokālā ansambļa Daile dziedātājs un grupas Universum vadītājs Rihards Rudzītis (bass). Pie klavierēm – visā Latvijā un ārzemēs labi pazīstamais un pieprasītais pianists Raimonds Petrauskis, savukārt soprāna, alta un tenora saksofonu atskaņos pazīstamais saksofonists Oskars Petrauskis

Koncertu būs iespējams skatīties 29. novembrī plkst. 19 Rīgas Sv. Pētera baznīcas pārvaldes Facebook kontā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja