Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Positivus festivālā uzstāsies Austra, Gleizera un Kings Čārlzs

Positivus festivāla programmā spožs papildinājums – sestdien, 16.jūlijā uz galvenās, Tele 2 skatuves uzstāsies dziedātāja Gleizera (Glasser), savukārt uz Cēsu alus skatuves kāps kanādiešu grupa Austra un kantrīfolka izpildītājs  Kings Čārlzs (King Charles), informē festivāla organizatoru pārstāve Līga Andžāne.

Kanādiešu grupas Austra līderes Keitijas Stelmanes (Katie Stelmanis) dzīslās rit arī latviešu asinis. "Klasisko mūziku apguvušās Keitijas operai skolotā kristāldzidrā balss apvienojumā ar tumšiem, dziļi pulsējošiem elektroniskās mūzikas ritmiem rada neparastu, hipnotizējošu un pagānisku atmosfēru, kas neizplēn vēl ilgi pēc dziesmu noklausīšanās," Austras muzikālās izpausmes raksturoja L.Andžāne. Šonedēļ klajā nācis mūzikas kritiķu atzinīgi novērtētais Austra debijas albums Feel It Break, kas tapis kopā ar Bjorkas, The Prodigy, Robyn un aizvadītā gada Positivus festivāla viesu UNKLE producentu Demjanu Teiloru, atgādināja L.Andžāne.

Gleizera (Glasser) ir amerikāņu dziesmu autores un izpildītājas Kamerūnas Mesirovas (Cameron Mesirow) skatuves vārds. Viņas eksperimentālajā mūzikā daudzslāņainas elektroniskās skaņas saplūst ar dažādiem akustiskajiem instrumentiem un eņģeļa balsi. Gleizeru nereti pielīdzina Fever Ray, Björk, Bat for Lashes un Florence + the Machine. Koncertuzstāšanās kopā ar tādiem māksliniekiem kā Sigur Ros un The xx, apliecina ka Gleizera ir ne vien mūziķe, bet vesela performances māksla, norāda festivāla organizatori.

Savukārt Kings Čārlzs ir daļa no jaunā “britu lauku dīvainīšu” viļņa, un patīk tiem, kas jūsmo par Noah and the Whale un Mumford and Sons, norādīja L.Andžāne.Mūziķis arī daudz koncertējis kopā ar abām minētajām apvienībām. Viņa mūzikā folk lieliski sadzīvo ar up-beat psyche-rock un afrikāņu ritmiem. 

Organizatori arī atgādina, ka 1. jūnijā  noslēgsies ideju pieteikšana Tele2 un Positivus rīkotajam vides mākslas objektu konkursam Katrs otrais, savukārt vēl tikai līdz 27. maijam dalībai festivālā var pieteikties Latvijas nevalstiskās organizācijas. Papildu informācija par pieteikšanos un noteikumiem festivāla mājas lapā.

Positivus festivāls 15. un 16. jūlijā jau piekto reizi notiks Salacgrīvā, un tas ir lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā. Biļetes nopērkamas Biļešu Serviss kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv. Biļetes festivāla divu dienu apmeklējumam maksā Ls 33,00; ar vietu telšu pilsētiņā – Ls 36,50. Biļete festivāla apmeklējumam – Ls 36,50. Pieejama arī grupas biļete: pērkot sešas divu dienu biļetes, katra izmaksās Ls 29,00; ar vietu telšu pilsētiņā – Ls 32,50. Biļetes ērti iegādāties arī Nordea bankomātos: Ls 32,50 par divu dienu biļeti bez vietas telšu pilsētiņā un Ls 36.00 ar vietu telšu pilsētiņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja