Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ralfs Eilands, Gatis Maliks un Liepaja Music Orchestra izveidojuši muzikālu Eduarda Veidenbauma dzīvesstāstu

Dziedātājs Ralfs Eilands sadarbībā ar Liepaja Music Orchestra (LMO), Jāni Ivuškānu un Liepājas teātra aktieri Gati Maliku programmas Latvijas skolas soma ietvaros izstrādājuši muzikālu dzīvesstāstu No Veidenbauma neaizbēgsi, kurā stāstīs par mūžam aktuālo dzejnieku un dumpinieku Eduardu Veidenbaumu, informēja Liepaja Music projektu vadītāja Irita Kalēja.

No Veidenbauma neaizbēgsi ir mūsdienīgs, autobiogrāfisku nianšu skaidrojošs un digitālā formātā pieejams dzīvesstāsts, kas dzejā, dziesmās un epizodiskos mēmā kino fragmentos, ļauj skatītājiem uz brīdi nonākt vienā telpā ar Eduardu Veidenbaumu, lai no pirmās rindas redzētu nozīmīgākos dzejnieka dzīves līkločus, kā arī ieklausītos viņa joprojām aktuālajās dzejas rindās.

"Ir 21. gadsimts, pandēmija. Apkārt mums ir milzum daudz dezinformācijas, liekulības, netaisnības, mēs redzam cilvēkus, kuri uz populistiskiem saukļiem cenšas celt savu politisko kapitālu – šīs visas lietas man tikai apliecina, ka Veidenbauma dzeja nav zaudējusi savu nozīmīgumu pat šodien. Varu vien aizdomāties, ko viņš darītu un par ko rakstītu, ja būtu dzīvojis ar mums vienā laikā? Padomāju un man šķiet, ka īsti citāds viņš nebūtu, tādēļ nosaukums No Veidenbauma neaizbēgsi, manuprāt, arī ļoti labi paskaidro, kāds ir mūsu stāsts par dzejnieku," saka mūziķis un dzejnieka tēla atveidotājs Ralfs Eilands.

Eduarda Veidenbauma dzejoļi pelnīto atzinību guvuši tikai pēc dzejnieka nāves. Dzīves laikā no viņa radītiem aptuveni simts dzejoļiem, netika publicēts neviens.  Mūsdienās Veidenbauma dzejoļi plaši tiek izmantoti mūzikā, īpaši aktualizējot savas saturiskās vērtības laika maiņu, revolucionāru vēsmu vai gaisā virmojošas netaisnības nojausmas brīžos. Ar dzejnieka vārdiem dziesmas un mūziku komponējuši Juris Kulakovs, Jānis Lūsēns, Imants Kalniņš, Uldis Stabulnieks un daudz citi, šai autoru saimei šobrīd pievienojoties arī dzīvesstāsta No Veidenbauma neaizbēgsi mūzikas autoriem – Ralfam Eilandam,  LMO vadītājam Jānim Ivuškānam un Ritvaram Garozam.

Muzikālā dzīvesstāstā piedalās dziedātājs Ralfs Eilands, aktieris Gatis Maliks, Liepaja Music Orchestra mūziķi - Jānis Ivuškāns (trompete), Ritvars Garoza (taustiņinstrumenti), Mārtiņš Zālīte (bass, basa sintezators) un Pauls Ķierpe (sitaminstrumenti). Vizuālā stila un dizaina autore ir Madara Pilipa Matisone, savukārt par video risinājumiem parūpējušies OHM.LV. Scenārija autore - Ieva Dzintare, režija - R. Eilands. Muzikālā dzīvesstāsta producenti - Liepaja Music sadarbībā ar GingerCat.

Muzikālā dzīvesstāsta biļetes iespējams iegādāties bilesuserviss.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja