Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Režisora Māra Lāča veidotais mākslinieku apvienības +K+M+B videoklips saņēmis Berlīnes Mūzikas video balvu

Ar Berlīnes Mūzikas video balvu kategorijā Labākais koncepts apbalvots režisora Māra Lāča un producēšanas kompānijas Filmnaked veidotais videoklips mākslinieku apvienības +K+M+B skaņdarbam ++, informēja mākslinieku pārstāve Lāsma Goba.

Berlīnes Mūzikas video balvas pasniegšanā paziņoja uzvarētājus 15 kategorijās. Lāča un Filmnaked veidotais videoklips atzīts par labāko kategorijā Labākais koncepts desmit nominantu vidū.

Šajā kategorijā bija nominēti īru mūziķa Dermota Kenedija, franču elektroniskās mūzikas dueta Polo & Pan un amerikāņu hiphopa mākslinieces Lizzo videoklipi, taču žūrija pasniedza balvu +K+M+B skaņdarba ekranizējumam.

Berlīnes Mūzikas video balvas pasniegšana norisinājās četras dienas, vienuviet pulcējot māksliniekus no visas pasaules. Balvas atklāšanas vakarā mākslinieku apvienība +K+M+B uzstājās ar audiovizuālo performanci Labo vārdu maģija.

Berlīnes Mūzikas video balva apvieno pasaulē zināmus un mazāk dzirdētus māksliniekus, un balvas pasniegšana tiek rīkots kā festivāls, kurā sastapties video mākslas un mūzikas industrijas pārstāvjiem.

Nominantu darbus izvērtē profesionāla internacionāla žūrija, savukārt festivāls piedāvā mūzikas video maratonu, dzīvās performances, video meistarklases un tīklošanās pasākumus. Šī gada festivāls tika aizvadīts Grečenas klubā Kreicbergā, Berlīnē.

Režisors videoklipa ideju radījis, iedvesmojoties no vizuāliem tēliem, ko +K+M+B izmanto savās performancēs - mākslinieku kolektīvs uzstājas kapirotēs un maskās, kādas tiek izmantotas dažādos reliģiskos un okultisma rituālos, ceremonijās un popkultūras priekšnesumos.

Goba atzīmē, ka skaņdarba ++ ekranizējumam režisors veidojis naratīvu, ko balstījis zināmā tēlu sistēmā un estētikā, domājot par to, kā šie maskās tērptie varoņi varētu eksistēt šodienas kontekstā. Videoklipā interpretēts iniciācijas process kā rituāls un otrādi - rituāls kā iniciācijas process.

Mākslinieku apvienība +K+M+B darbojas eksperimentālās mūzikas laukā, iedibinot "okultā pagānisma trokšņu" mūzikas žanru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja