Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rīgā koncertes Austrālijas Nacionālais bērnu koris Gondwana Voices

Rīgas Domā, 5. jūlijā plkst. 19 koncertā Gaviles uzstāsies Rīgas Doma meiteņu koris Tiara un Austrālijas Nacionālais bērnu koris Gondwana Voices, informēja koncerta pārstāve Inese Beķere.

Dzidrās meiteņu un puišu balsīs izskanēs Baltijas, Skandināvijas un Austrālijas kora mūzika. Īpašais koncerta notikums būs divu jaundarbu pasaules pirmatskaņojumi.

Gondwana Voices diriģentes Linas Villiamsas aicinājumam atsaucās austrāliešu komponists Dans Valkers (Dan Walker) un radīja kordarbu Arcturus in autumn diviem koriem a cappella, savukārt, latviešu komponists Rihards Dubra šim koncertam radījis skaņdarbu Gaviles.

Savukārt Rīgas Doma ērģeļu varenais un krāšņais skanējums koncertā būs klausāms Alfrēda Kalniņa un Riharda Dubras skaņdarbos jaunās ērģelnieces Rutas Birzules sniegumā.

Austrālijas Nacionālais bērnu koris Gondwana Voices  uzstāsies arī solo koncertā 6. jūlijā plkst. 19 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē. Tur koris iepazīstinās Latvijas klausītājus ar austrāliešu komponistu mūziku, arī iezemiešu tradīcijām dziesmā un kustībā. Savukārt Latvijas diriģentiem būs iespēja Linas Villiamsas lekciju un atvērto Gondwana Voices mēģinājumu klausīties Latvijas Nacionālā kultūras centra organizētajā Diriģentu vasaras skolā. 

Austrālijas Nacionālais bērnu koris Gondwana Voices iemantojis augstu novērtējumu visā pasaulē ar sarežģītu, daudzbalsīgu kormūziku. Diriģente Lina Villiamsa (Lyn Williams) 1997.gadā dibināja kori Gondwana Voices, kurā uzaicināja dziedāt jaunus mūziķus no visa Austrālijas kontinenta. Kori iespējams atpazīt pēc tā kristāliskā skanējuma un precizitātes, savukārt tā dziedātājus - pēc atraktīva un pārliecinoša skatuviskā snieguma.

Gondwana dibinātāja un mākslinieciskā vadītāja Lina Villiamsa ir vadošā Austrālijas bērnu un jauniešu koru diriģente. Viņas īpašās spējas darbā ar jauniešiem ir starptautiski zināmas to augsto māksliniecisko panākumu un revolucionārās pieejas dēļ. 2017.gada martā Lina Villiamsa tika apbalvota ar Austrālijas Mākslas padomes prestižo Dona Benksa Mūzikas balvu par izcilu un ilgstošu ieguldījumu Austrālijas muzikālās atpazīstamības veicināšanā kā Gondwana koru dibinātājai un mākslinieciskajai vadītājai daudzu gadu garumā. 

Rīgas Doma meiteņu koris Tiara, kas savu 20. jubileju svinēs 2. decembrī Latvijas Universitātes Aulā, ir IFCM (Pasaules Kora mūzikas federācija) vēstnieks 2017. gadā. Rīgas Doma meiteņu kora Tiara mākslinieciskā vadītāja ir Aira Birziņa.

Biļetes uz koncertu Rīgas Domā – Rīgas Doma kasē, ieeja koncertā Rīgas Latviešu biedrībā – par ziedojumiem.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja