Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rīgā un Cēsīs koncertēs leģendārais čellists Dāvids Gerings ar jaunajiem mūziķiem Adamu un Dali Gutserieviem

16. decembrī plkst. 17 Vidzemes koncertzālē Cēsis un 17. decembrī plkst. 19 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra Mazā Ģilde Lielajā zālē muzicēs čella mūzikas leģenda un diriģents Dāvids Gerings (David Geringas), par brīnumbērnu dēvētais pianists Adams Gutserievs ar māsu čellisti Dali Gutserievu, kā arī Latvijas Festivāla kamerorķestris, informēja koncerta pārstāve Inga Vasiļjeva.

Koncertos skanē V.A. Mocarta, J. Haidna, E. Lalo, F. Šūberta un L.van Bēthovena mūzika.

Lietuviešu čellists un diriģents Dāvids Gerings pieder mūsdienu mūzikas elitei. Viņa repertuārs ir neparasti plašs – no agrīnā baroka līdz mūsdienu komponistu darbiem, apliecinot mākslinieka zinātkāri un elastību, intelektuālo precizitāti, stilistisko daudzveidību, melodisko izjūtu un toņa smalkumu, kas atnesusi viņam slavu visā pasaulē.

Gerings bija Mstislava Rostropoviča students, P. Čaikovska konkursa zelta medaļas ieguvējs 1970. gadā. D. Gerings uzstājies visā pasaulē kopā ar daudziem vadošiem mūsdienu orķestriem un diriģentiem. Mākslinieka diskogrāfijā ir teju 100 kompaktdiski, regulāri izdodot izcilus ierakstus, kas novērtēti ar izcilām balvām un atzinību. Gerings zināms kā daudzu mūsdienu komponistu darbu pirmatskaņotājs. Piemēram, tādi komponisti kā Sofija Gubaiduļina, Pēteris Vasks un citi veltījuši māksliniekam čella koncertus.

Koncertos Rīgā un  Cēsīs D. Gerings muzicēs kopā ar brīnumbērnu – talantīgo pianistu Ādamu Gutserievu un viņa māsu - Dali Gutserievu. 12 gadus jaunais pianists Adams Gutserievs ir Maskavas konservatorijas (Maskava, Krievija) Centrālās mūzikas skolas pedagoga V. Pjaseckova klases audzēknis. Savu karjeru pianists sāka jau 5 gadu vecumā un kopš tā laika regulāri uzstājas kopā ar pazīstamiem orķestriem uz galvenajām Krievijas, Francijas un Beļģijas koncertzāļu skatuvēm.

Dali Gutserieva, Sergeja Knuševicka Starptautiskā Čellu konkursa 2012 uzvarētāja, ir viena no Krievijas mūziķu jaunās paaudzes spilgtākajām un talantīgākajām čellistēm. Tuvākās nākotnes plāni ietver gan Eiropas turneju kopā ar Krievija Nacionālo Filharmonijas orķestri, kā arī koncertus Baku, Romā un Sanktpēterburgā. Pasniedzējs un pazīstamais čellists Dāvids Gerings atzīst, ka Dali spēle izceļas ar lielisku tehnisku meistarību, skaistu skaņu un nevainojamu muzikalitāti – kvalitātēm, kas nākotnē nodrošinātu māksliniecei solo čellistes karjeru. Līdzās čella spēlei Dali apgūst gan glezniecību, gan tēlniecību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja