Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas Domā izskanēs tradicionālais Ineses Galantes svētku koncerts Ziemassvētku prelūdija

Sestdien, 17. decembrī, plkst. 19.00 Rīgas Doma baznīcā jau septiņpadsmito reizi notiks koncerts Ziemassvētku prelūdija, informēja koncerta rīkotāji.

Šogad koncertā monumentālās viduslaiku baznīcas velvēs izskanēs pasaules dižāko komponistu kanoniskie Ziemassvētku skaņdarbi. Tā izcilā ērģelnieka un komponista Andreja Kalēja izpildījumā skanēs Hendeļa, Monteverdi mūzika un Ziemassvētku skaņdarbs O sanctissima (Ak tu priecīgā).

Pianists Andrejs Osokins izpildīs Baha skaņdarbus - Prelūdiju Si minorā un Largo no koncerta klavesīnam ar orķestri Fa minorā.

Neatkārtojamā, samtainā soprāna īpašniece, pasaulē populārā operas dīva Inese Galante dziedās slavenus Kačīni, Verdi, Albinoni, Pergolēzes un citu izcilu komponistu skaņdarbus.

Ineses Galantes fonds vienmēr ar iedvesmu un prieku atbalsta talantīgus jaunos mākslinieku un sniedz unikālu iespēju uzstāties kopā ar slaveniem mūziķiem. Arī šogad svētku koncertā piedalīsies spožie un talantīgie konkursa Ineses Galantes talanti iepriekšējo gadu laureāti.

Konkursa pirmo prēmiju ieguvēji, tagad Latvijas Nacionālās operas solisti Viktorija Pakalniece (soprāns) un Artjoms Safronovs (tenors) dziedās gan solo partijas, gan arī duetā ar pasākuma mūzu Inesi Galanti. Pianistes Marijas Mišelas Jaunzemes izpildījumā izskanēs Sergeja Rahmaņinova etīde Sol minorā op.33, bet trio – vijolnieks Andrejs Jegorovs, čelliste Katrīna Anna Rando un pianists Daniils Mickevičs – spēlēs Baha skaņdarbu – āriju Erbarme dich, mein Gott no Mateja pasijas. Tāpat skatītājus gaida dažādi muzikālie pārsteigumi.

Vakara noslēgumā Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā, piedaloties pārējiem māksliniekiem, izpildīs vienu no lieliskākajiem Ziemassvētku dziedājumiem – himnu Klusa nakts, svēta nakts.

Organizatori uzsver, ka speciāli šim pasākumam baznīcai atkal tiek gatavots īpašs gaismu noformējums. Askētisko gotisko baznīcu pasakaini pārvērtīs dinamiskas gaismas instalācijas, kas harmoniski iekļausies muzikālajā kontekstā un zālē radīs neaizmirstamu atmosfēru. Gaismas risinājumu koncepciju un scenogrāfiju izstrādā Ineses Galantes fonda direktore un producente Inese Galante.

Biļetes: www.bilesuparadize.lv.

Vairāk: pasākuma lapā sociālajā tīklā Facebook

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja