Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgas Domā notiks Barikāžu atcerei veltīts koncerts Klātbūtne

20. janvārī plkst. 18 Rīgas Domā notiks viens no Barikāžu atcerei veltītajiem pasākumiem – koncerts Klātbūtne, kurā skanēs Goran Goras koncertprogramma Mosties, informēja Rīgas domes pārstāve Indra Vilde. Ieeja - bez maksas.

Koncertā skanēs arī barikāžu dalībnieka, dzīves pieredzes bagātā dzejnieka Knuta Skujenieka dzeja, kurā ietverts Mordovijas lēģeros dzejnieka izlolotais sapnis par Latvijas neatkarību. "Dzeja, kas skanēs koncertuzvedumā atgādina par vērtībām, kas šodien mūsu ikdienā nereti palikušas ārpus mūsu tik steidzīgā un pārlieku pragmatiskā dzīves ritma. Knuta Skujenieka dzeja ir kā atgādinājums, barikādes dvēselei, kas pirmkārt katram jāizcīna pašam ar sevi," raksturojot koncerta koncepciju saka tā režisore Ilona Brūvere.

Kopā ar aktieriem Mārtiņu Vilsonu, Andri Buli, Egilu Melbārdi un Ģirtu Liuziniku koncertā izskanēs dzejas kompozīcija Barikāžu laika atcerei, kas tapusi sadarbībā ar video operatoru Gunti Lēmani, kurš veidojis vairāk nekā divsimt Barikāžu dalībnieku portretus ar ģimenēm, bērniem un mazbērniem. Šie video stāsti koncerta laikā video projekcijās būs redzami Rīgas Domā.

"Barikādes man nenozīmē laika nogriezni, es tolaik vēl biju bērns. Barikādes ir kā atgādinājums par tā laika notikumiem. Par to, kas dzīvē svarīgs, kas padarīts un kas vēl darāms. Tas ir kā atskaites punkts apziņai par šodienas ideāliem, lietām, kas man svarīgas un jautājums par to, cik esam vienoti," saka mūziķis Goran Gora.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja