Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas Domā pirmatskaņojumu piedzīvos Riharda Dubras Concerto appasionato

Piektdien, 14. oktobrī, Rīgas Domā pirmatskaņojumu piedzīvos Riharda Dubras Concerto appasionato 2. koncerts alta saksofonam un ērģelēm. Atskaņojumā piedalīsies ilggadīgi latviešu mūzikas pirmatskaņotāji un popularizētāji - saksofonists Artis Sīmanis un ērģelniece Kristīne Adamaite, informēja Rīgas Doma mūzikas direktors Aigars Reinis.

 

Koncertā izskanēs arī majestātiskais Pētera Vaska Te Deum, Ata Stepiņa Prelūdija un fūga par korāli Dievs Kungs ir mūsu stiprā pils un gaiši virtuozā Aivara Kalēja Tokāta Lai slava Dievam ir un gods. Pavisam īpašas sagaidāmas šā gada jubilāra Georga Pelēča Pārdomas par Johana Sebastiana Baha ērģeļu mesas daļām. Latviešu mūzikas dienas Latvijas rudens notiek jau ceturto reizi, īpaši pievēršot uzmanību jaunākajam latviešu mūzikā, pirmatskaņojumiem un klasiķu veikumam.

"Latvijas dabā rudens ir krāsains gadalaiks. Tāda ir arī mūsu programmas muzikālā ainava, kuras centrā - Riharda Dubras otrais koncerts saksofonam un ērģelēm Concerto appassionato. Zemes melnums. Zvaigžņu spožums. Augļu briedums. Pīlādžu rūgtums. Gaisa dzestrums. Un nebeidzams slavinājums Dārzniekam-Radītājam, "pauž ērģelniece Kristīne Adamaite.

Savukārt par savu Concerto appasionato komponists Rihards Dubra saka šādi: "Šajā mūzikā esmu centies sapņot par brīvību būt tādiem, kādi esam – būt priecīgiem, skumjiem, satrauktiem, rāmiem, dusmīgiem, mīļiem, mierīgiem un kaislīgiem. Bez šādām izpausmēm cilvēks kļūst neinteresants, garlaicīgs un absolūti neradošs. Šī mūzika domāta lai sapņotu, lai iztēlotos, lai justu, lai aizmirstos, lai atļautos…"

Biļetes www.bilesuparadize.lv un Rīgas Doma kasē

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja