Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas Filharmonijas arhitektūras metu konkursā uzvarējusi personu apvienība Mark arhitekti, Mailītis A.I.I.M. un Labie koki

Rīgas Filharmonijas arhitektūras metu konkursā uzvarējusi personu apvienība SIA Mark arhitekti, SIA Mailītis A.I.I.M. un SIA Labie koki, otrdien paziņoja konkursa žūrija.

Konkursa uzvarētāji ieguvuši arī galveno balvu 30 000 eiro apmērā. 

Metu konkursa žūrijas komisijas priekšsēdētājs Gatis Didrihsons paziņoja, ka šis darbs par izteiktu līderi izvirzījās jau pirmās kārtas laikā un konkursa otrajā kārtā vēl pārliecinošāk nostiprināja savu izrāvienu starp pārējiem darbiem. 

Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāre Dace Vilsone informēja, ka pēc metu konkursa Rīgas domes Īpašuma departaments turpinās sarunas ar konkursa uzvarētājiem. Mērķis ir 2024.-2025.gada laikā izstrādāt būvprojektu.

Pēc tam KM un Rīgas dome vērsīsies valdībā, lai rastu finansējumu projektam. Tam paredzēts aptuveni gads.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (NA) pauda pārliecību, ka līgums ar konkursa uzvarētājiem par būvprojekta izstrādi tiks noslēgts jau janvārī. 

Pēc trīs gadiem, kad būs gatavs būvprojekts un panākta vienošanās par finansējumu, būvniecība varētu ilgt vēl 2,5 gadus. 

Kopumā Rīgas filharmonijas arhitektūras metu konkursam bija iesniegti 38 meti, un seši no tiem tika virzīti konkursa otrajai kārtai. 

Konkursa otrās kārtas meti būs apskatāmi līdz 15.janvārim Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras fakultātes 4.stāvā.

Metu konkursa mērķis bija iegūt labāko, arhitektoniski un funkcionāli pārdomātāko, ilgtspējīgāko Rīgas filharmonijas nākotnes attīstības vīziju, pārbūvējot Rīgas Kongresu namu Krišjāņa Valdemāra ielā 5, un izvēlēties būvprojekta izstrādātāju.

Iesniegtos metus vērtēja starptautiska žūrija.

Pēc devīžu atšifrējumu atvēršanas sanāksmes Īpašuma departaments pārbaudīs otrās kārtas metu konkursa dalībnieku atbilstību konkursa nolikumā noteiktajām profesionālās klasifikācijas prasībām.

Kā ziņots, Rīgas Filharmonija būs pastāvīgā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Latvijas Radio kora un Latvijas Radio bigbenda, kā arī valsts SIA Latvijas Koncerti mājvieta.

Maksimālā līguma summa, ko Rīgas dome ir paredzējusi Rīgas Filharmonijas projektēšanai un autoruzraudzībai, neieskaitot būvuzraudzības izmaksas, ir 3 511 209 eiro. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja