Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas mākslas telpā izskanēs kamermūzikas koncerts Pasaulīgs (t)vēriens

Apvienojoties mūziķiem no Rīgas Saksofonu kvarteta un akordeonistam Artūram Novikam, tapusi jauna kamermūzikas koncertprogramma Pasaulīgs (t)vēriens , kura 15. jūnija vakarā plkst. 19.00 izskanēs izstāžu zālē Rīgas Mākslas telpa.

Koncerta programmā iekļauti klausītāju iemīļoti Johana Sebastiāna Baha un Astora Pjacollas skaņdarbi, kā arī jaunrade – šogad tapis Kārļa Lāča jaundarbs, karstasinīga spāņu un franču komponistu mūzika un daudzi citi interesanti un nedzirdēti skaņdarbi.

Mūziķi programmu iecerējuši ar pasaulīgu vērienu, piemeklējot mūziku, kas gan ģeogrāfiski radusies dažādās pasaules malās, sniedzot atšķirīgu izcelsmes kontekstu, gan arī klausītājam paver kontrastainu un emocionāli muzikālu pieredzi. Latviešu komponists Kārlis Lācis šiem kamermūziķiem veltījis jaundarbu, kas pirmatskaņojumu Rīgā vēl nav piedzīvojis. Līdzās tam izskanēs spāņu komponista Gorka Ermosa cikls Četras Ibērijas dejas un pāris orģinālmūzikas skaņdarbi franču komponistu Silvjēna Kasapa un Žana-Pjēra Solves rokrakstā. Latīņamerikas noskaņu koncertā ienesīs Artūrs Noviks, interpretējot Astora Pjacollas mūziku ar šai mūzikas izteiksmei piederīgo instrumentu – bandoneonu. Pavisam neparastā aranžējumā izskanēs Johana Sebastiāna Baha mūzika, kurā kopā ar saksofonu kvartetu skanēs akordīna – instruments, kuru Latvijā dzirdēt ir ļoti reta iespēja.

Rīgas Saksofonu kvarteta sastāvā kopš 2022. gada spēlē Katrīna Kivleniece-Cābule (soprānsaksofons), Aigars Raumanis (altsaksofons), Ainars Šablovskis (tenorsaksofons) un Baiba Tilhena (baritonsaksofons). Četri saksofonisti šajā gadā vienojušies kopīgā kamermūzikas programmā ar vienu no izcilākajiem latviešu akordeonistiem – Artūru Noviku, atklājot arī citu akordeonam radniecīgu instrumentu skanējumu.

Koncertprogrammas ideja tapusi ar Latvijas koncerti atbalstu un jau izskanējusi pāris reģionālajās koncertvietās. Maijā mūziķi šo programmu prezentēja Starptautiskajā festivālā Probaltica, kas ik gadu norit Polijas pilsētā Toruņā, pulcējot izpildītājus un komponistus no Baltijas jūras reģiona valstīm. Šī koncertprogramma Rīgas klausītājiem izskanēs pirmo reizi. Koncerta norisi atbalsta Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija un Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības izstāžu zāle Rīgas mākslas telpa.

Ieeja koncertā no plkst. 18.30. Biļetes būs iespējams iegādāties izstāžu zāles Rīgas mākslas telpa kasē pirms koncerta. Biļetes cena – 7 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja