Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas Saksofonu kvartets aicina uz 25 gadu jubilejas koncertu

Rīgas Saksofonu kvartets (RSK) ielūdz klausītājus uz savas 25. dzimšanas dienas koncertu otrdien, 25. aprīlī plkst. 18 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē, informēja koncerta pārstāve Jana Lāce.

Jubilejas koncertā piedalīsies arī kādreizējie kvarteta mūziķi, Latvijā populāri saksofonisti – Gints Pabērzs, Arvīds Kazlausks, Oskars Petrauskis, Renārs Lācis, Artis Gāga, kā arī nu jau Maskavas Saksofonu kvinteta dalībnieks Niks Šeffers. Tieši šim notikumam un šādam plašam saksofonistu sastāvam komponists Kārlis Lācis sacerējis savu skaņdarbu Jubilejas valsis, kura pirmatskaņojumā piedalīsies arī pats autors un ritma grupa.

Tāpat koncerta viesi būs ilggadējie kvarteta skatuves sadarbības partneri: pianiste Herta Hansena, Latvijas Nacionālās operas un baleta solistes Kristīne Gailīte un Ieva Parša, etnomuzikologs un komponists Valdis Muktupāvels un akordeonists Savva Zihs. Koncertu vadīs muzikologs Orests Silabriedis.

Rīgas Saksofonu kvarteta darbība aizsākās 1992. gadā, un pirmais publiskais koncerts notika jau tā paša gada 5. maijā Lielās Ģildes Minsteres zālē. Kopš tā laika ir piedzīvots un paveikts ļoti daudz. Pateicoties RSK aktīvajai koncertdarbībai, saksofonmūzikas un saksofonspēles popularizēšanai, šis Ādolfa Saksa izgudrotais instruments ir kļuvis par vienu no populārākajiem pūšaminstrumentiem Latvijā. 

Savā pastāvēšanas laikā RSK koncertējis 32 pasaules valstīs – ne tikai Eiropā, bet arī ASV, Kanādā, Ķīnā, Indijā, aktīvi popularizējot latviešu mūziku. RSK ir lieliska sadarbība ar tādiem latviešu komponistiem kā Alvils Altmanis, Dace Aperāne, Pēteris Butāns, Līga Celma, Rihards Dubra, Ēriks Ešenvalds, Niks Gothams, Jēkabs Jančevskis, Kārlis Lācis, Georgs Pelēcis, Jēkabs Nīmanis, Valdis Muktupāvels, Raimonds Tiguls, Rihards Zaļupe u.c. 1999. gadā RSK saņēmis augstāko apbalvojumu mūzikā Latvijā – Lielo Mūzikas balvu. Iespējams, šis kolektīvs ir visilgāk pastāvošais un regulāri koncertējošais kameransamblis Latvijas kamermūzikas vēsturē.

Kvarteta sastāvā šobrīd muzicē Katrīna Kivleniece (soprāna saksofons), Artis Sīmanis (alta saksofons), Ainars Šablovskis (tenora saksofons) un Baiba Tilhena (baritona saksofons).

Koncertu atbalsta mūzikas instrumentu firma YAMAHA, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija un Brāļu Jurjānu biedrība.

Biļetes Biļešu Paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv vai stundu pirms koncerta norises vietā. Biļešu cena 5 EUR, skolēniem – ieeja brīva.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja