Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Rīgas Sv.Pestitāja anglikāņu baznīcā atskaņos Arvo Perta un Bendžamina Britena skaņdarbus

Rīgas Sv.Pestitāja anglikāņu baznīcā 6. janvārī plkst. 19.30 notiks Latvijas Universitātes kamerkora DeCoro koncerts, kurā tiks atskaņoti komponistu Arvo Perta un Bendžamina Britena skaņdarbi. Kora skanējumu un koncerta programmu papildinās ērģelnieks Aigars Reinis.

"Koncerta programmā ir iekļauti tādi atpazīstami un nozīmīgi komponisti kā Arvo Perts (1935) un Bendžamins Britens (1913-1976), kurš 2013. gadā atzīmēja 100 gadu jubileju. Idejiski abi skaņraži tiecas uz pilnību, bet interesanti, kādus izteiksmes līdzekļus katrs no viņiem izmanto, lai to sasniegtu. Britena mūzika ir piesātināta un tajā dzīvo ļoti daudz stilu un kontrastu, savukārt Perta rokraksts ir gluži pretstats - ģeniāla vienkāršība un minimālisms. Starp Pērta radīto meditatīvo mūziku gan kora, gan ērģeļu izpildījumā Britens kontrastēs ar vienu no viņa spilgtākajiem opusiem korim, solistiem un ērģelēm - festivāla kantāti Rejoice in the Lamb," par koncerta programmas izvēli stāsta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Pēteris Vaickovskis.

Koncertā piedalās Latvijas Universitātes kamerkoris DeCoro, ērģelnieks Aigars Reinis, pianiste Ilze Dzērve, solisti - Kristiāna Vaickovska, Māra Vaickovska, Juris Jēkabsons un Uģis Meņģelis. Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Pēteris Vaickovskis.

Latvijas Universitātes kamerkoris DeCoro dibināts 2007. gadā. Un tā diriģenti ir Pēteris un Kristiāna Vaickovski. Korī dzied gan Latvijas Universitātes, gan citu augstskolu studenti vecumā no 18 līdz 30 gadiem. DeCoro piedalījies vairākos starptautiskos koru festivālos – konkursos Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Itālijā un Zviedrijā. 2013. gada novembra sākumā DeCoro atgriezās no starptautiskā koru dziedāšanas konkursa Praga Cantat, kur folkloras un jaukto koru grupā ieguva zelta diplomus, kā arī tika piešķirta speciālbalva par labāko horeogrāfiju.

Ieeja koncertā par ziedojumiem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja