Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rokmūziķis Ainars Virga ar koncertiem svinēs 60 gadu jubileju

6. aprīlī 60. dzimšanas dienu svinēs leģendārais "līvs" - rokmūziķis Ainars Virga. Par godu šim notikumam viņš ielūdz uz vērienīgu dzimšanas dienas lielkoncertu Liepājnieks, kurš 6. aprīlī notiks Liepājas olimpiskajā centrā un 22. jūlijā – Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē.

"Man ir svarīgi, lai koncertos piedalītos tie mūziķi, kuri manā dzīvē ir spēlējuši kādu lomu. Tādu ir ļoti daudz, tāpēc gaidāmi pārsteigumi!" saka Ainars un atklāj, ka koncertos skanēs visu laiku nozīmīgākās latviešu roka kompozīcijas – sākot no Dzimtās valodas un Dieva dēla līdz šodien radītajiem skaņdarbiem. Koncertos piedalīsies grupas Līvi un Liepājas brāļi, dziedātāji Igo un Olga Rajecka, mūziķi Tomass Kleins, Modris Šterns, Guntars Račs un Uldis Marhilevičs, folkloras kopa Stiprās sievas, Durbes kamerkoris, Frīdis (kā Teicējs) u.c.

Mūziķis dzimis 1964. gada 6. aprīlī Liepājā, un mūzikā darbojas kopš 1976.gada. Darbojies grupās Vabolītes, Corpus, Neptūns, Liepājas kvartets, Līvi, Riga, Liepājas brāļi un Virga Hard Orchestra. 2014. gada aprīlī nāca klajā Ainara Virgas pirmais soloalbums Dziesmas par dzīvi un mīlestību, kurš tika atzīts par 2014.gada labāko metāla un roka albumu. Tāpat Ainars Virga ir festivāla Virga fest un Līvi fest organizators un idejas autors; viņš sarakstījis mūziku Liepājas teātra izrādei Akmeņi (2005) un mūziklam Liepājas stāsts (2007). Ar grupu Līvi piedalījies Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas Kaupēn, mans mīļais izrādēs Liepājas teātrī. 2015.gadā pēc vairāk nekā divdesmit gadu pārtraukuma Ainars Virga kopā ar dziedātāju Alex, Uldi Marhileviču un Gunti Vecgaili izdeva supergrupas Riga Amerikā savulaik ierakstīto albumu Riga in America, kurā ir dzirdama arī dziedātāja Igo balss. Savas karjeras laikā Ainars sadarbojies ar Olgu Rajecku, Igo, Ivo Fominu, Mārtiņu Ruski (Kanteru), Jāni Buķeli, Andri Ērgli, Alex u. c. dziedātājiem un mūziķiem.

Biļetes uz Ainara Virgas jubilejas koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja