Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Šodien atvadīšanās no mūziķa un pedagoga Dzintara Jurgelaiša

14. maijā no plkst. 10.30 līdz 11.30 Liepājas Latviešu biedrības nama zālē notiks svinīgā atvadīšanās no pieredzējušā mūzikas pedagoga, ilggadēja Liepājas Simfoniskā orķestra koka pūšamo instrumentu grupas koncertmeistara un Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas orķestra vadītāja Dzintara Jurgelaiša.

Mūziķis mūžībā devies 7. maijā, pavēstīja Liepājas Simfoniskā orķestra pārstāve Iveta Vēvere.

"Mūsu orķestris, Liepāja un visa Latvija ir zaudējusi lielu cilvēku, personību. Dzintars Jurgelaitis bija kā vesela pasaule, no kuras staroja mūzikas mīlestība. Jebkurā no savas daudzveidīgās darbības virzieniem viņš spēja pacelt garu un aizdedzināt sirdis – vai tie būtu viņa studiju biedri un kameransambļu partneri, vai orķestra kolēģi, audzēkņi, arī lieli un mazi klausītāji Dzintara vadītājos koncertos visā Latvijā," saka Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Dzintars Jurgelaitis ir dzimis 1967. gada 3. aprīlī. Profesionālais ceļš mūzikas pasaulē viņam ir sācies Rīgā, Jāzepa Mediņa mūzikas koledžā. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā mūziķis ir ieguvis gan bakalaura, gan maģistra grādus. Studējis arī Dienvidu Metodistu universitātē Dallasā, ASV.

No 1984. līdz 1996. gadam Dzintars Jurgelaitis koncertējis Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) sastāvā, ar kolektīvu uzstājoties ne vien Latvijā, bet arī Itālijā, Francijā, Spānijā, Austrijā, Šveicē un citur. Sākot ar 1996. gadu Dzintara Jurgelaiša dzīve ir bijusi saistīta ar Liepāju. Ilgus gadus strādājis Liepājas Simfoniskajā orķestrī (LSO), pildot koka pūšamo instrumentu grupas koncertmeistara pienākumus. Ar Liepājas kolektīvu koncertējis Zviedrijā, Malaizijā, Spānijā, Lielbritānijā, Vācijā un citur.

"Dzintara Jurgelaiša devums simfonisko orķestru attīstībā krietni pārsniedz viņa kā izcila fagotista  ilggadēju darbību Nacionālajā un Liepājas orķestrī. Tieši Dzintara vadībā LSO pūšaminstrumentu grupas skanējums tika izkopts līdz pilnībai. Šo viņa talantu novērtēja arī citi orķestri – viņš regulāri tika aicināts uzlabot ansambļa spēli LNSO, Latvijas Nacionālās operas orķestrī un Zārbrikenes simfoniskajā orķestrī Vācijā," stāsta Uldis Lipskis.

Orķestra klausītājiem Dzintars Jurgelaitis paliks atmiņā kā brīnišķīgs stāstnieks – viņš vadījis gan festivāla Liepājas vasara koncertus, gan izglītojošos koncertus bērniem un jauniešiem. Kopš 1996. gada Dzintars Jurgelaitis darbojās arī Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolā. Viņa lielā mīlestība bija pedagoģija, viņš bija pieredzējis, cienīts un mīlēts mūzikas pedagogs, kurš izaudzinājis spožu Liepājas fagotistu plejādi un ilgus gadus azartiski strādājis ar Liepājas Mūzikas vidusskolas simfonisko orķestri. 1998. gadā Dzintaram Jurgelaitim ir piešķirts tituls Gada liepājnieks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja