Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Šonedēļ sāksies Latvijas Nacionālās operas un baleta vasaras izrāžu sērija

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) no 16. augusta aicina uz tradicionālajām vasaras izrādēm, informēja LNOB pārstāve Irbe Treile.

Vasaras izrāžu ietvaros 17. augustā būs iespēja noskatīties operu Traviata, 23. augustā operu Karmena, 25. augustā operu Jevgeņijs Oņegins, bet 3. septembrī notiks Putnu opera. 

Savukārt 16. augustā notiks baleta Pērs Gints izrāde, 18. augustā - Bolero…, 24. augustā skatītāji aicināti uz baletu Gulbju ezers, bet 26. augustā būs balets Pie zilās Donavas,  savukārt 2. septembrī notiks baleta Apburtā princese izrāde.

23. augustā ar titullomu Žorža Bizē operā Karmena Latvijas Nacionālājā operā debitēs mecosoprāns Zanda Švēde, kuras radošais darbs rit ASV. Dziedātāja nesen beigusi divu gadu programmu Sanfrancisko operā kā Adlera stipendijas ieguvēja. 2017./2018. gada sezonā viņa debitēs uz Čikāgas Liriskās operas skatuves Madalēnas lomā operā Rigoleto un Grimgerdas lomā operā Valkīra. Tāpat soliste atveidos titullomu Žorža Bizē operā Karmena Atlantas Operā.

I. Treile arī pastāstīja, ka jauno sezonu Latvijas Nacionālā opera un balets sāks 7. septembrī ar svinīgu Galā koncertu, kurā būs pārstāvēts gan operas, gan baleta žanrs, sniedzot ieskatu pagājušo sezonu skaistākajos iestudējumos un ļaujot ielūkoties jaunās sezonas iecerēs.

Sezonas pirmais jauniestudējums – Zigmara Liepiņa opera Turaidas Roze ar Kaspara Dimitera libretu – pirmizrādi piedzīvos 28. septembrī. Jauniestudējumu veidos muzikālais vadītājs Mārtiņš Ozoliņš un režisore Ināra Slucka.

Biļetes uz Latvijas Nacionālās operas un baleta izrādēm, kā arī ekskursijām var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs, kā arī internetā: https://www.bilesuparadize.lv/events/custompage/1037.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja