Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Starp mašīnām un motoriem – ģitāra. Ādažos notiks ģitārista Mārča Auziņa Autokoncerts

Kamēr "autorvakari" uzlikti uz bremzēm, tikmēr – lai dzīvo "autokoncerti"! Meklējot iespējas tikties ar saviem klausītājiem, ģitārists Mārcis Auziņš šosestdien, 16. maijā, aicina sanākt Autokoncertā.

"Šajā situācijā koncerta nosaukums ir tiešs un nepārprotams, jo tas radies kontekstā ar tehnisko risinājumu un koncerta ideju," skaidro mūziķis un atgādina, ka Eiropā pagājušā gadsimta 50. un 60. gados populāra bija auto kino ideja, kad lielā laukumā vienkopus sabrauc automašīnas, lai tajās sēdošie uz liela ekrāna skatītos filmu. Šo ideju Covid-19 situācijā jau atjaunojuši Vācijā un Lietuvā. Bet pie mums būs solis tālāk – tas būs koncerts!

"Mūziķiem ir neviltots prieks, ka tiek atļauti koncerti kaut vai mazākam skaitam – 25 cilvēkiem. Esmu gandarīts, ka spējām ātri reaģēt un noorganizēt šādu koncertu, mazliet satraukts ir Mārcis Auziņš. Viņš uzreiz arī paskaidro, ka sarīkot šādu pasākumu ir komandas darbs. Kopā ar Jāni Kļaviņu no koncertu kompānijas Forte Production atsaucību guvuši Ādažos.

Pirmie Autokoncerti notiks sestdien, 16. maijā, plkst. 19 un 21.30 Ādažu vidusskolas autostāvvietā. Koncerta laukumā zigzagā, lai zapiņam priekšā nebūtu džips, būs vieta apmēram 50 automašīnām. Teritorijā netiks izvietotas labierīcības vai kafejnīcas, tāpēc koncerts tiek plānots stundas garumā.

Kur būs pats mūziķis? Tikai ekrānā redzams? "Būs skatuve uz paaugstinājuma! Tās jau ir tehniskas nianses," skaidro Mārcis Auziņš. "Kontekstā ar esošo situāciju autokoncertzāle ir ideāls risinājums, kas skatītājiem ļauj baudīt koncertu, neizkāpjot no savas automašīnas – it kā intīmi, bet droši."

Šķiet, ka pirms koncerta lielāka vērība tiek pievērsta tehniskajiem jautājumiem. Bet ko ģitārists spēlēs? Mārcim Auziņam ir iznākuši divi solo albumi: Viens, kurā dominē maestro Raimonda Paula melodijas, un Aizrautība, kur vairāk ir paša kompozīciju. Koncertā skanēs Auziņa soloprogrammās iepazītie skaņdarbi, arī pasaules mūzikas kaverversijas. "Bet tādas striktas programmas nav, jo nepārtraukti rodas kaut kas jauns. Man ir bijis gana laika trenēties mājās, un koncertā skanēs dažāda mūzika. Šim koncertam būs jāpielāgojas, jo daudz būs atkarīgs arī no laikapstākļiem. Ja būs auksts, tad, lai nenosaltu, jāspēlē ātrāk," smaida mūziķis. Arī to, kuru gabalu spēlēt uz "bis", ģitārists parasti lemj atkarībā no konkrētās situācijas, klausītāju reakcijas, kopējās noskaņas. "Koncertprogramma ir dzīvs organisms, un tā mainās pielāgojoties. Man kā mūziķim tā vispār būs jauna pieredze. Eksperiments. Jūtos ieinteresēts un satraukts," saka Mārcis Auziņš. Viņš pats arī labprāt gribētu būt klausītājs šādā koncertā vai skatītājs brīvdabas kinoseansā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja