Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls ORGANismi šogad nenotiks, tā vietā – atskats uz iepriekšējiem festivāliem

Rūpējoties par sabiedrības veselību un vadoties pēc 18. oktobra Krīzes vadības padomes sēdē pieņemtā, ilgi gaidītais un lolotais sestais Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls ORGANismi šogad nenotiks. Taču sestdien un svētdien Latgales vēstniecības Gors sociālajos tīklos tiks izveidots virtuāls atskats par iepriekšējos gados festivālā piedzīvoto. Sestdien – koncertu fragmenti, svētdien – īpaši festivālam radīti koncertuzvedumu fragmenti.

Raidījumā Rīta Panorāma festivāla mākslinieciskā vadītāja Iveta Apkalna teica: "Esam sākuši mēģinājumu procesu un jāatzīst, ka arī tagad, pēc intervijas, es došos uz mēģinājumu – mēs turpinām mēģināt! Vakar bija brīnišķīgs mēģinājums – Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris ar lielu degsmi, enerģiju, vēlmi un svētku sajūtu. Tā nepazūd, un man šķiet, ka ļoti svarīgi ir viena lieta, un cik jauki, ka es šorīt esmu šeit, jo es mīlu savu zemi, ļoti, ļoti. Un tieši tamdēļ ir arī šis festivāls. Un kā parasti ir laulībā un mīlestībā – sola viens otram būt kopā gan labos, gan sliktos laikos. Un es esmu arī šeit – gan sliktos, gan labos laikos, un būšu tā vienmēr."

Plānotajās festivāla dienās Latgales vēstniecības Gors komanda ir sarūpējusi virtuālu pārsteigumu – koncertu un koncertuzvedumu atskatu par iepriekšējos gados piedzīvoto un radīto. Sestdien, 23. oktobrī, Gors sociālajos tīklos tiks izvietots videoatskats ar koncertu fragmentiem, sākot no pirmā festivāla 2015. gadā līdz pērn piedzīvotajam piektajam Starptautiskajam ērģeļmūzikas festivālam ORGANismi. Savukārt svētdien – īpaši festivālam radītu koncertuzvedumu video atskats. Atkal baudāmi būs tādi koncerti un koncertuzvedumi – Saule. Bērni. Rainis, Deja. Ēnas. Improvizācija, Ja es būtu, Bahs reiz trīs, Viens prāts ar otru, ORIGIN, Apkalna, Pauls un LNSO.

"Pagājušajā gadā piedzīvojām sava veida brīnumu, jo Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls bija viens pēdējiem un arī spilgtākajiem pagājušā gada notikumiem, kam sekoja kultūras norišu liegums. Cerējām, ka arī šogad Gors piepildīs ērģeļmūzikas skaņas, varēsim sagaidīt Pētera Vaska darba Veni Domine Latvijas pirmatskaņojumu kopā ar ērģelnieci Ivetu Apkalnu, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Valsts akadēmisko kori Latvija un diriģentiem Gunti Kuzmu un Māri Sirmo, kopā ar aktieri Gundaru Āboliņu un Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas bērnu kori izdzīvot koncertuzvedumu Ķiršu koks, uzņemt viesos vācu ērģelnieku Mariusu Herbu. Esam pateicīgi māksliniekiem par ieguldīto darbu  un esam pārliecināti, ka tiksimies nākamgad. Ļoti ceram, ka valdības ieviestie ierobežojumi beidzot dos gaidīto rezultātu un jau visai drīz mēs atkal varēsim tikties ar saviem apmeklētājiem," saka Latgales vēstniecības Gors vadītāja Diāna Zirniņa.

Apmeklētāji, kuriem ir iegādātas biļetes uz kādu no festivāla ORGANismi koncertu:

  • Ja biļetes iegādātas Gors biļešu tirdzniecības sistēmā kasē vai internetā, tad festivāla rīkotāji lūdz aizpildīt naudas atmaksas iesniegumu, tam klāt pievienot biļetes, parakstīt un iesniegt Gors kasē 1. stāvā pēc iepriekšēja pieraksta zvanot 64633303 vai parakstītu iesniegumu kopā ar ieskenētām vai nobildētām biļetēm nosūtīt uz [email protected].
  • Ja biļetes ir iegādātas interneta veikalā bilesuparadize.lv, tad nauda par biļetēm tiks ieskaitīta biļešu pircēja bankas kontā automātiski likumā noteiktajos termiņos.
  • Ja biļetes (pelēkzilā krāsā) ir iegādātas Biļešu paradīzes sistēmā kasē, tad naudu par iegādātajām biļetēm var saņemt jebkurā Biļešu paradīzes kasē Latvijā.

Koncertzāles pārstāvji aicina visus apmeklētājus, tuvākus un tālākus atbalstītājus ievērot šī brīža ierobežojumos, būt veseliem, bet par norisēm un jaunumiem koncertzālē sekot līdzi informācijai Gors mājaslapā latgalesgors.lv, kā arī koncertzāles kontos @latgalesgors sociālajos tīklos Facebook, Instagram un Twitter. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja