Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls šogad tiks atklāts arī Klaipēdā

No 22. līdz 27.aprīlim Liepājā norisināsies XXII Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls, ko organizē Liepājas Simfoniskais orķestris, informēja orķestra pārstāve Liena Ozola. Festivāla ietvaros notiks četri koncerti, foto izstāde, kinoseanss, kā arī radošais rīts bērniem.

Festivālu atklās 22.aprīlī Klaipēdā, bet 23.aprīlī atklāšanas koncerts skanēs Liepājā. Koncertā tiks izpildīti divi pirmatskaņojumi – Andra Vecumnieka Piektais Liepājas koncerts Concertino Art-i-Shock un Santas Ratnieces Septītais Liepājas koncerts. Festivāla atklāšanas dienā skatītāji varēs noskaņoties festivālam un kinoseansā Brāmss un kazas piens uzzināt, kur pianists Vestards Šimkus – viens no atklāšanas koncerta solistiem – rod enerģiju savām performancēm.

25.aprīlī ansamblis no Francijas pianista Batista Trotiņona vadībā kopā ar ekstravaganto un spilgto dziedātāju Žannu Adedu sniegs ieskatu franču džeza smalkumos. Savukārt 26.aprīlī skanēs koncerts Pianisma ikonas, kurā tiks atskaņoti Mocarta un Šūberta skaņdarbi. Koncerta zvaigznes būs joprojām koncertējošais austriešu pianisma leģenda Pauls Badura-Skoda un jaunais izcilais baltkrievu pianists Rostislavs Krimers.

Festivāla pēdējā diena iesāksies ar Rīta taustiņspēli bērniem, kurā bērni varēs eksperimentēt, uzdot jautājumus un radoši darboties ar klavierēm Agneses Egliņas un Raimonda Petrauska vadībā.

27.aprīlī festivāls noslēgsies ar koncertu, kurā skanēs Panufņika, Rahmaņinova un R. Štrausa opusi un kurā piedalīsies Liepājas Simfoniskais orķestris Luca Kēlera vadībā kopā ar pianistiem no Lietuvas, Polijas un Itālijas.

Jau no 14.aprīļa līdz 18.maijam kafejnīcā Darbnīca ir apskatāma Pianisma zvaigžņu festivālam veltīta izstāde ar fotogrāfijām no tā vēstures.

Biļetes var iegādāties visās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās, internetā – www.bilesuparadize.lv, kā arī stundu pirms koncerta norises vietā.

Sīkāka informācija par festivāla programmu un dalībniekiem ir pieejama Liepājas Simfoniskā orķestra mājaslapā www.lso.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja