Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Stricka villā tiks pirmatskaņoti Jāņa Šipkēvica jaundarbi stīgu kvartetam

21. septembrī, Stricka villā Rīgā kopīgā koncertā Kaut no kurienes uzstāsies stīgu kvartets Quattro Baltica un Jānis Šipkēvics (Shipsea), informēja koncerta pārstāve Zane Bērziņa.

Koncertam Šipkēvics ir radījis divus jaunus kamermūzikas darbus - Svētais klusums un Kaut no kurienes. Abi skaņdarbi iemieso meklējumus pēc miera un līdzsvara.

Pirms vairākiem gadiem, līdzās apdullinošai trauksmei iepazīstot dziedinošo meditācijas pieredzi, Jānim Šipkēvicam radusies ideja par četru skaņdarbu ciklu Tukšumi. Šobrīd iecerēts klausītājiem nodot Tukšumu tetraloģijas pirmās divas daļas, kuras rakstītas īpaši lieliskajai Kremerata Baltica mūziķu kamermūzikas vēstniecībai - stīgu kvartetam Quattro Baltica.

“Šie skaņdarbi iemieso neziņas centienus atgriezties “tagad un šeit”. Tas ir apzināts klusums, kurā cilvēks atsakās no pagātnes, jo nespēj to izmainīt, kā arī cenšas izrauties no nākotnes konstrukcijām, jo vienīgais tam pieejamais laiks ir tagadne. Šai koncertā es gaidu visus, kuri ir gatavi gaidīt, meklēt, arī garlaikoties, lai nonāktu pie kaut kā jauna un pārsteidzoša,” saka Jānis Šipkēvics.

Z. Bērziņa pastāstīja, ka skaņdarbos ar neparastu kontrastu un paradoksu palīdzību tiks meklēta tumšā gaisma, skaļais klusums - pieredzes, kas tradicionālai leksikai, gan valodas, gan skaņu, ir pārāk spilgtas, lai tās aprakstītu ierastajās formās.

Līdzās Jāņa Šipkēvica darbiem koncertā izskanēs arī Pētera Vaska kamermūzika, kā arī Filipa Glāsa 2. stīgu kvartets Company.

Koncertā piedalās: Madara Pētersone (vijole), Džeralds Bidva (vijole), Santa Vižine (alts), Pēteris Čirkšis (čells) un Jānis Šipkēvics (balss).

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja