Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tallinā uzstāsies leģendārais Bobs Geldofs un grupa The Boomtown Rats

Leģendārais īru mūziķis un slavenā labdarības koncerta Live Aid rīkotājs Bobs Geldofs 18. septembrī ar grupu The Boomtown Rats uzstāsies koncerzālē Alexela Tallinā. Šī būs grupas pirmā viesošanās ne tikai Igaunijā, bet visā Baltijā, informēja koncerta rīkotāji.

1975. gadā šiem jauniešiem nebija ko zaudēt. Tajā laikā šķita, ka Īrija sabrūk, un korupcija izraisīja neapmierinātību un niknumu. Seši Dublinas piepilsētas puiši nolēma, ka nevēlas ar to samierināties, viņi gribēja cīnīties, un dzima The Boomtown Rats. Grupa atšķīrās no visiem pārējiem; viņi uzskatīja, ka rokenrols ir muzikāls aktīvisms un ka tādā veidā viņi var mainīt visu valsti. Un viņi to panāca! Viņu dziesmu teksti likās vienkārši, taču tie tika pasniegti tik spēcīgi un dziedāti ar tādu aizrautību, kas nodrošināja augstas vietas daudzu valstu mūzikas topos. Piemēram, The Boomtown Rats kļuva par pirmo īru grupu, kas ieguva pirmo vietu Lielbritānijas topā ar singlu Rat Trap, un I Don’t Like Mondays nonāca pirmajās pozīcijās 32 pasaules valstīs.

1984. gadā, iedvesmojoties no Etiopijas bada televīzijas pārraidēm, Bobs Geldofs organizēja slaveno grupu Band Aid un kļuva par līdzautoru kompozīcijai Do They Know It’s Christmas. Šī dziesma ir viens no vislabāk pārdotajiem singliem visā pasaulē līdz pat šai dienai.

Gadu vēlāk viņš organizēja Live Aid - slaveno labdarības koncertu, kurā piedalījās Queen, Eltons Džons, Madonna, Stings, Miks Džegers, Deivids Bovijs, U2, Toms Petijs, Nīls Jangs, Ēriks Klaptons un daudzi citi, kopā 75 izpildītāji. Izmantojot apraidi, koncertu noskatījās 1,9 miljardi cilvēku 150 valstīs - gandrīz 40% no pasaules iedzīvotājiem.

Pēc desmit intensīva darba gadiem Boomtown Rats devās atvaļinājumā, lai veltītu sevi ģimenēm un citiem projektiem. Gadi pagāja, gadsimti mainījās, un kaut kas atkal izraisīja niknumu, kas 1975. gadā izcēlās Dublinas priekšpilsētās. Cilvēki un valstis tiek pazemotas, desmitiem miljonu cilvēku ir liegts darbs, mājoklis un normāla dzīve. Pie varas esošie pie tās stingri turas, un no tā izrietošās sekojošās ekonomiskās krīzes un karu dēļ miljoni cilvēku ir spiesti pamest savas mājas. Pie varas nāk tie, kam nospļauties par līdzjūtību un žēlsirdību. Ir pienācis laiks, kad Boomtown Rats teksti atkal ir aktuāli, tie pievilina cilvēkus, atkal atdzīvojas.

Viens grupas dalībnieks vērsās pie otra, otrs pie trešā, un tā The Boomtown Rats atkal uzstājas.

2020. gada martā grupa laidīs klajā pavisam jaunu albumu ar nosaukumu Citizens of Boomtown. Kopš 10. janvāra pieejams pirmais singls no šī albuma - Trash Glam Baby.

18. septembrī koncertzālē Alexela grupas The Boomtown Rats sastāvā uzstāsies Bobs Geldofs, Harijs Robertss, Pīts Brikets un Saimons Krovs. 

Biļetes Biļešu serviss tirdzniecības vietās un www.bilesuserviss.lv.

 

Pirmais singls no grupas jaunā albuma Citizens of Boomtown - Trash Glam Baby:

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja